G4Media.ro

Un medicament destinat bolnavilor de reumatism dă rezultate ”încurajatoare” în forme grave…

Un medicament destinat bolnavilor de reumatism dă rezultate ”încurajatoare” în forme grave de COVID-19, reducând riscul de deces/ UE îndeamnă SUA să reconsidere ieşirea din OMS

Uniunea Europeană a îndemnat sâmbătă Statele Unite să îşi reconsidere decizia cu privire la retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), îndemnând la solidaritate împotriva pandemiei noului coronavirus, care continuă să facă ravagii în timp ce ieşirea din izolare continuă mai ales în Europa, relatează AFP, citată de News.ro.

”Cooperarea şi solidaritatea mondiale prin intermediul unor eforturi multilaterale sunt singurele mijloace eficiente şi viabile de câştigare a acestei bătălii cu care se confruntă lumea”, subliniază preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen şi Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell.

Preşedintele american Donald Trump, care a suspendat contribuţia financiară americană la OMS, şi-a pus în aplicare ameninţarea de a rupe legăturile cu agenţia ONU, pe care o acuză de la începutul pandemiei de complezenţă faţă de China, unde a apărut noul coronavirus în decembrie şi de unde s-a răspândit pe întreaga planetă.

Statele Unite, în mod tradiţional primele susţinătoare cu fonduri ale OMS, vor ”redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi din sănătatea publică urgente şi mondiale care merită”, a declarat locatarul Casei Albe.

Richard Horton, redactorul-şef al prestigioasei reviste medicale britanice The Lancet, a denunţat o decizie ”nebună şi terifiantă” şi a acuzat Guvernul american de faptul că face pe huliganul în plină urgenţă umanitară”.

Lawrence Gostin, un profesor la O’Neill Institute for National and Global Health Law de la Universitatea Georgetown, un colaborator al OMS, a pus la îndoială legitimitatea măsurii, din două motive – Statele Unite au semnat şi ratificat un tratat de aderare la OMS, iar creditele sunt aprobate prin vot de către Congresul Statelor Unite.

ANAKINRA

Un medicament – anakinra – destinat iniţial bolnavilor de reumatism dă rezultate ”încurajatoare” în forme grave de COVID-19, reducând riscul de deces şi nevoia conectării la un aparat medical de ventilaţie artificală la reanimare, potrivit unui studiu francez.

Totodată, zeci de cercetători au publicat o scrisoare deschisă în care îşi exprimă ”îngrijorările” cu privire la metodele vastului studiu publicat la 22 mai în revista The Lancet care a condus la suspendarea testelor clinice cu privire la hidroxiclorochină.

Studiul din The lancet conchidea că acest tratament nu pare benfic bolnavilor de COVID-19 şi că poate fi, dimpotrivă, chiar nefast.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Europa se redeschide , sacrificand copiii in scoli, pentru ca se prăbușește economic in timp ce SUA lanseaza rachete in spatiu.

    • Americanii au pus armata pe strada sa impuste cetateni, au somaj 20%, si le crapa calcaiele nespalate de cel mai mult covid de pe planeta. Nu stie europenii ce e bun!

    • Ce sacrifciii????? Date concrete?

  2. SUA sunt mai practice, nu-și permit irosirea banilor inutil precum UE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.