G4Media.ro

Un medic din Bacau care nu a raportat la timp suspiciunea de…

Un medic din Bacau care nu a raportat la timp suspiciunea de coronavirus a fost amendat cu 20.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică Bacău l-a sanctionat miercuri pe medicul de la Unitatea de Primiri Urgenta a Spitatulului Judetean Bacau cu o amenda in valoare de 20.000 de lei pentru neraportarea suspiciunii de coronavirus din data de 27.01.2020 in termenul legal de timp. Reamintim că luni, la spitalul din Bacău a existat suspiciune de coronavirus la un tânăr care studiază în China, dar analizele au arătat că suspiciunea nu este întemeiată.

Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, a declarat pentru G4Media.ro că “nu e firesc să aflăm din mass-media despre acest caz. Noi am primit înştiinţarea oficială după două ore, ceea ce este nepermis având în vedere gravitatea, potenţială, a unui asemenea virus”.

DSP Bacău invocă hotărârea de guvern 589/2007, care spune că ”toţi furnizorii de servicii medicale au obligatia sa declarae telefonic cazurile depistate imediat la serviciul de supraveghere si control al bolilor transmisibile din cadrul autorităţii de sănătate publica judeţene”.

In urma amenzii, toti colegii medicului sanctionat, in semn de solidaritate, si-au scris demisiile, iar cerererile au fost inaintate conducerii Spitalului Judetean. Nu doar medicii de la UPU, dar şi conducerea unitatii medicale este alături de medicul amendat: „Toţi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe ne au transmis că vor să demisioneze în bloc pentru că sunt speriaţi de controalele de la DSP care pot deveni mai dese pe viitor şi acuză, din acest motiv, o tensiune în munca lor”, a declarat directorul medical al SJU Bacău, Ioana Dinu, care susține că medicul a procedat corect din punct de vedere medical.

Conducerea spitalului este in dialog cu medicii de la UPU pentru a incerca sa le schimbe hotararea. Alte doua cadre medicale din unitate au fost sancţionate cu amendă de 2.000 de lei pentru nerespectarea protocoalelor medicale.

In acest moment UPU Bacau functioneaza in regim normal.

Foto: Spitalul Judetean de urgente Bacau (sursa G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mai bine ca si-au dat demisia, sa vina useristii si groparul medicinei romanesti de transplant, sa faca ei garzi si sa lucreze in spital! Ca la akh!

 2. Foarte bine, să trateze cu responsabilitate protocoalele, este vorba de viață!

 3. Daca un protocol li se pare benevol atunci sa-si dea demisia.
  Tot felul de dumnezei mai mari sau mai mici in sanatate.

 4. Sa între DSP ul cu adevărate controale și sancțiuni aplicate direct medicilor căci și-au bătut joc unii de pacienți, sănătatea și famiile lor. Ei stau liniștiți căci un caz de malpraxis în instanta poate fi greu susținut de o victima. Felicitări pt demersul sancționării!

 5. Foarte bine! Si la Cluj au tinut un avion la sol pt. o raceala supraestimata ca infectie cu coronavirus. Dupa amenda asta doctorii se vor invata minte; orice viroza va fi raportata ca suspiciune de coronavirus. O sa dam bine la statisticile OMS; mai rau vom sta cu resursele risipite.

 6. Ro e de la nord la sud si de la est la vest tot un „lasa ca merge si asa”

 7. Medicii santazeaza cu demisia pentru un coleg care nu a respectat UN PROTOCOL, PROBABIL L-A CONSIDERAT FACULTATIV .
  Magistratii santajeaza cu intreruperea activitatii in tribunale pentru mentinerea pensilor speciale, chipurile le afecteaza „independenta”. Cele 1600 dosare de la DNA nu le mai afecta independenta. Grefierii , poate si liftierii se considera tot „speciali.”Romania a devenit o tara in care numarul de „speciali” este invers proportional cu cel al „specialistilor.”
  Unde vom ajunge???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.