G4Media.ro

Un medic de familie din Constanța a fost trimis în judecată de…

Un medic de familie din Constanța a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție după ce i-a dat, în mod fals, unui condamnat adeverinţă că nu e apt de muncă

Un medic de familie din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, după ce a emis unui condamnat o adeverinţă prin care atesta faptul că acesta nu este apt de muncă, transmite Agerpres.

Potrivit DNA, procurorii anticorupţie din Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatei Cristina Chiriloaie, medic de familie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului.

„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverinţă din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deşi cunoştea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii. Consecinţa acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu şi-a mai executat obligaţia stabilită conform deciziei penale a Curţii de Apel Constanţa, ce consta în efectuarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile”, arată anchetatorii.

În prezenţa avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an şi 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Mare succes al DNA :))

  2. Bine i-a făcut șpăgarului de doctor😈

  3. …uitati-va in jurul dvs , toți fac cate-o invarteala doar, doar fura ceva până la sf.de zi/luna.

  4. Condamnarea primita este exagerat de blanda. Practic doctorita spagara, ca doar nu i-a dat pe ochi frumosi acel document, nu a patit nimic, daca sta cuminte si 2 ani nu mai ia spaga. Justitie de ca…t!

  5. da de doctorul care i-a dat sosoacei scutire de masca nu se mai spune nimic

  6. La nivelul asta a ajuns DNA?
    Urmatorul pas e sa ancheteze babutele care vand patrunjel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.