G4Media.ro

Un medic aflat în timpul liber a salvat de la moarte un…

Un medic aflat în timpul liber a salvat de la moarte un bărbat care a căzut într-un pârâu de munte de lângă Colibița din Bistrița – Năsăud

Un bărbat de 41 de ani, care a căzut sâmbătă într-un pârâu din zona montană a judeţului Bistriţa-Năsăud şi a intrat în stop cardiorespirator, a primit primul ajutor și a fost salvat de la morte de la un medic aflat în timpul liber, anunță Agerpres, care citează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Evenimentul a avut loc în zona Izvorul Zânelor din localitatea Miţa, aflată în apropierea lacului de acumulare Colibiţa.

Victima a fost scoasă din apă inconştientă, iar medicul aflat în zonă a dat primul ajutor. „Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, în apă. Din fericire, intervenţia promptă a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reuşit, în urma manevrelor aplicate, să scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul căzut în pârâu, aflat în stare de hipotermie, a fost preluat conştient de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care l-a stabilizat şi l-a pregătit pentru a fi transportat cu elicopterul la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, potrivit Agerpres. (foto: ISU)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. n e la 3 taste distanta de c… cum de ai scris mediN, nu pot sa inteleg…

  2. Bravo! Probabil ca acelasi lucru l-ar fi facut orice om care s-ar fi aflat prin preajma, nu neaparat de meserie medic. Acesta e cazul fericit iar victima a primit in plus un ajutor de specialitate. E notabil ce a facut ” medicul ” respectiv aflat „in timpul liber ” , dar hai sa nu scoatem atat de mult asta in evidenta, adica ce, daca era in timpul liber avea de ales ? Ne pregatim sa-i dam un spor, ceva, sau medicii in timpul liber nu sunt si ei tot oameni care trebuie sa dea primul ajutor

  3. @redactia
    Meseria de medic, ca si orice alta meserie, nu este suspendata in timpul liber.
    Deci, in timpul liber un medic ramane medic, un inginer ramane inginer, un profesor ramane profesor … si asa mai departe. Nimic deosebit ca in timpul liber si-a pastrat cu el cunostintele aferente profesiei.
    Nu stiu cum o fi la ziaristi. In afara orelor de program nu mai stiu sa scrie si sa citeasca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.