G4Media.ro

Un lider de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un…

Sursa foto: US State Department

Un lider de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat – surse CNN / SUA a desemnat Tehreek-e-Taliban drept organizație teroristă

Un lider fondator de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seara într-un atac cu țintă precisă, potrivit a două surse din cadrul conducerii grupării, relatează CNN.

Talibanii pakistanezi, cunoscuți sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), este o organizație teroristă străină desemnată de SUA care operează atât în Afganistan, cât și în Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că comandantul senior Abdul Wali – cunoscut și sub numele de Omar Khalid Khorasani – a fost ucis împreună cu alți doi lideri TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

CNN a contactat ministerul de interne pakistanez pentru confirmarea morții lui Wali, dar nu a primit niciun răspuns.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facțiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA).

Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre rețelele TTP cele mai active din punct de vedere operațional în provincia Punjab, Pakistan, și a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mortale atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paștelui din 2016, care a ucis cel puțin 74 de persoane și a rănit alte 362 într-un parc din orașul Lahore.

Programul „Recompense pentru justiție” al Departamentului de Stat oferă o recompensă de până la 3 milioane de dolari pentru informații despre Abdul Wali. CNN a contactat Departamentul de Stat al SUA pentru comentarii.

Moartea sa survine în timp ce TTP și establishmentul pakistanez lucrează la negocieri de pace.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pakistanezii .. acesti indieni jihadisti 🥶💃

  2. „Cel care ucide cu sabie va muri de sabie..”