G4Media.ro

VIDEO Un lampion chinezesc lansat de o Anul Nou a provocat un…

VIDEO Un lampion chinezesc lansat de o Anul Nou a provocat un incendiu la o grădină zoologică din Germania în care și-au pierdut viața 30 de animale, printre care opt maimuțe/ Trei femei s-au predat când au auzit despre dezastru

Un lampion chinezesc lansat de o femeie în vârstă de 60 de ani şi de cele două fiice ale sale cu ocazia Anului Nou a provocat incendiul de la grădina zoologică din Germania în care şi-au pierdut viaţa zeci de animale printre care opt maimuţe, au precizat autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia din Krefeld, localitate situată în apropiere de graniţa cu Olanda, a precizat că cele trei femei s-au predat forţelor de ordine când au aflat despre dezastrul în care au murit cinci urangutani, două gorile şi un cimpanzeu, precum şi lilieci şi păsări.

Femeile au cumpărat de pe internet cinci lampioane, a căror utilizare este interzisă atât în această regiune, cât şi în restul Germaniei de mai bine de un deceniu, întrucât credeau că lansarea lor este permisă de Anul Nou, a precizat anchetatorul-şef Gerd Hoppmann în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi.

„Am văzut multe cadavre umane”, a declarat Hoppmann. ”Şi am fost uimit cât de umane arată trupurile maimuţelor transformate de flăcări”.

Femeile au lansat lampioanele, baloane din hârtie înălţate în aer cu ajutorul flăcării aprinse în interior, punându-şi dorinţe pentru noul an. Patru dintre acestea au fost descoperite în apropierea grădinii zoologice, în timp ce al cincilea a ars în incendiu.

„Au lansat lampioanele cu intenţii bune fără să se gândească nicio clipă că s-ar putea întâmpla un astfel de lucru”, a precizat Hoppmann referindu-se la femeile care ar putea fi acuzate de incendiere prin neglijenţă, faptă care se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare sau cu amendă.

„Este un gest de curaj din partea lor faptul că s-au predat; acest lucru este demn de respect”, a precizat anchetatorul spunând că nu va oferi alte detalii despre aceste femei care au primit deja ameninţări.

În faţa grădinii zoologice au fost depuse joi lumânări şi fotografii cu maimuţele decedate, localnicii declarând posturilor de televiziune cât de afectaţi sunt de dispariţia animalelor, printre victime aflându-se şi Massa, o gorilă mascul în vârstă de 48 de ani.

„Durerea este inimaginabilă”, a declarat Wolfgang Dressen, directorul grădinii zoologic, pentru postul public de televiziune WDR.

Lanţul de supermarketuri Real a anunţat joi că va sista comercializarea lampioanelor, a căror utilizare este permisă încă în regiunea de coastă din nord, Mecklenburg-Vorpommern.

Sursa Foto: www.deutschlandfunk.de

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. In TOT sectorul 3 si 4 se lanseaza din 2007 exponential.. .

    • Toata lumea stie ca lampioanele alea nu ard in intregime in aer. Mi-e greu sa inteleg ce a fost in capul celor 3 nemtzoaice, avand in vedere ca la capitolul bun simt stau, evident, foarte bine.

  2. cata diferenta de civilizatie. sansele sa fie prinse erau practic 0, dar vazand ce dezastru au provocat, s-au predat singure…

  3. Poate si-au dorit ca viata sa l-i se schimbe radical in noul an, o noua locuinta, noi prieteni, sa fie in centrul atentiei, numele lor sa fie pe buzele tuturor, faptele sa le fie un exemplu pentru multi.

  4. Femei nemțoaice care sunt conștiente de faptele lor și își asumă răspunderea pentru efectele acțiunile lor; la noi în România, un bărbat român, fost mare mahăr, da mare de tot!, a spăguit din China nu lampioane ci containere-ntregi și urlă că-i nevinovat!

  5. Mă gândesc să lansez un lampion din ăsta lângă Rahova.
    Am o dorință arzătoare…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.