G4Media.ro

Un judecător britanic a refuzat extrădarea lui Julian Assange în SUA, unde…

sursa foto: Captura TV

Un judecător britanic a refuzat extrădarea lui Julian Assange în SUA, unde riscă închisoarea pe viață

Un tribunal londonez a refuzat extrădarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, din Marea Britanie în SUA pe motiv că starea sa de sănătate mentală nu ar permite această mutare, anunță BBC.

Procurorii americani au cerut extrădarea lui Assange, care este acuzat de săvârșirea a 18 infracțiuni și riscă închisoarea pe viață.

Decizia curții londoneze poate fi atacată cu apel.

Procurorii federali americani îl acuză pe Assange că ar fi încălcat Legea spionajului prin publicarea telegramelor diplomatice și susțin că zecile de mii de informații secrete publicate de Wikileaks au pus în pericol viețile cetățenilor americani. (Foto: Julian Assange / Captură TV)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Extradarea se va face dar dupa ce va pleca Trump care acuma doreste sa-l amnistieze si sa-l faca liber, apropo, si pe Edwad Snowden, alt tradator.

  • Chiar asa e, nu înțeleg ce atâta tura-vura, ce nevoie au americanii de presa libera, de whistlebloweri, să știe adevărul? Noi am dus-o foarte bine sub Ceaușescu doar cu propaganda oficială, pot și ei să facă la fel.
   Iar trădătorii ca ăștia care divulgă secretul că guvernul minte poporul și că omoară oameni nevinovați ar trebui împuscați, nu judecați. Că doar asa am făcut și noi cu susnumitul Ceaușescu.

 2. Nu „un” judecător, ci judecătorul procesului Assange, Vanessa Baraitser, a decis blocarea extrădării. Parcă faceți galerie pentru răsturnarea deciziei în apel…
  Iar justificarea deciziei e cel puțin bizară, riscul de sinucidere. Argumentele apărării care erau zdrobitoare, dar care puneau într-o lumină devastatoare presa britanică, în special the Guardian, nu par să fi contat deloc.
  Deci Assange e salvat, dar adevărul – subordonarea presei față de serviciile secrete – nu capătă recunoaștere publică.
  Acum Assange o să fie probabil obligat să se vaccineze de Covid…