G4Media.ro

Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals de silicon…

Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals de silicon pentru a primi certificatul de vaccinare

Un bărbat din Piemont, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină ”preţiosul” certificat sanitar, a încercat joi să se vaccineze într-un braţ proteză de silicon, declară vineri preşedintele acestei regiuni din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, relatează AFP.

”Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, denunţă într-o postare pe Facebook Alberto Cirio.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare la Biella, în Piemont (nord-vest).

Proteza era forte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere a trezit imediat suspiciunea infirmiereri însărcinată să-l vaccineze, care i-a cerut să-şi scoară cămaşa şi a descoperit astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic, însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul ”va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecini săi europeni, se confruntă în prezent cu o intensificare a pandemiei covid-19. Ea a înregstrat joi 17.000 de contaminări noi în 24 de ore.

Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni, intrăîn vigoare un ”super-certificat sanitar”.

Acest certificat urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul sanitar obişnuit – care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen – permite accesul la locul de muncă.

 

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. La pușcărie!

 2. Va dati seama ca nu de frica Covrigului 19 a facut asta ci de frica guvernului,oaie,trebuie sa iasa in strada si sa faca deranj!

 3. Ceva nu merge. Italia, 85% vaccinata si cazurile sunt „in floare”, iar spitalele încep iarăși sa se colmateze in anumite regiuni.

  • „cazurile sunt în floare” – decesele sau îmbolnăvirile?
   „încep iarăși să se colmateze” – cu cazuri grave sau cazuri ușoare?
   „în anumite regiuni” – care sunt acele regiuni și ce rată de vaccinare există acolo?

 4. Un inconstient si nici prea multa minte nu are. Pe langa faptul ca incercat sa comita o inselatorie, nici nu s-a gandit ca va fi usor depistat.