G4Media.ro

Un grup de investigaţie ucrainean i-a identificat pe unii dintre presupuşii autori…

foto: captură video

Un grup de investigaţie ucrainean i-a identificat pe unii dintre presupuşii autori ai masacrului de la Bucea, după ce Anonymous a dezvăluit datele celor aproximativ 120.000 de soldați ruși trimiși în Ucraina

Un grup de jurnalişti de investigaţie din Ucraina afirmă că a reuşit să-i identifice pe unii dintre presupuşii autori ai masacrului civililor de la Bucea ca aparţinând unei brigăzi de infanterie marină a Flotei ruse din Pacific, relatează EFE, citată de Agerpres.

Jurnalişti ai site-ului de investigaţie ucrainean slidstvo.info, membru al Reţelei Globale de Jurnalism de Investigaţie (GIJN, după acronimul său în limba engleză), susţin că unii dintre presupuşii autori ai uciderii civililor ucraineni şi-au recunoscut implicarea.

Este vorba de membri ai Brigăzii 155 din Vladivostok (Orientul Îndepărtat rus) cărora autorităţile ucrainene le atribuie responsabilitatea crimelor comise atât la Bucea, cât şi la Irpin şi Hostomel, adaugă site-ul.

  • Tehnosfera ucraineană, ajutată de divulgarea pe 3 aprilie a datelor persoanele ale celor aproximativ 120.00 de militari ruşi de către hackerii din Anonymous, a permis identificarea unor probabili vinovaţi de crime de război la Bucea.

Descoperirea a sute de cadavre de civili la Bucea a fost condamnată de către ţările occidentale, iar Adunarea Generală a ONU, formată din cele 193 de state membre ale organizaţiei, se întruneşte joi, la New York, pentru a vota cererea de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Printre alţii, jurnaliştii de la slidstvo.info l-au identificat pe marinarul Mihail Tkaci, de 20 de ani, născut la Vladivostok, care a sosit în Ucraina în februarie. Ei au intrat în posesia unor postări ale acestuia în reţeaua de socializare rusească VKontakte.

Răspunzând cuiva care îl acuză de „fascism”, acesta spune: „Sunt în viaţă şi nu numai în viaţă, ci îţi voi distruge poporul. Să ai la tine paşaportul de plastic pentru ca atunci când îi voi jefui pe cei ucişi să te pot recunoaşte”.

Un alt nume menţionat de jurnaliştii ucraineni este cel al lui Aleksei Gaskov, de 20 de ani, din Buriatia, care s-a înrolat imediat după terminarea şcolii generale în 2017. Anterior el făcuse parte din Iunarmia, o mişcare considerată drept o „analogie rusă” a Hitlerjugend, tineretul hitlerist, din perioada regimului nazist.

De asemenea, ei dau numele sergentului Aleksei Skulkin, în vârsta de 33 de ani, cu un stagiu de 15 ani în armata rusă şi care ar fi participat la războiul din Siria în cadrul sprijinului rusesc pentru regimul lui Bashar al-Assad.

Site-ul ucrainean de investigaţii publică fotografii cu aceşti militari şi cu alţii aparţinând brigăzii menţionate, precum şi cu rudele lor, imagini pe care le-au obţinut din conturile lor din reţelele de socializare.

Jurnaliştii de la slidstvo.info afirmă că brigada respectivă a pierdut „aproximativ jumătate dintre membrii săi” în Ucraina, potrivit armatei ucrainene, deşi precizează că majoritatea militarilor pe care i-au identificat erau activi pe reţelele de socializare recent. Aşadar, „fie s-au întors în Rusia, fie au fost răniţi şi se află în spitale”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. poporul rus „evoluat” „maret”

  2. Cand stai in bezna 100 de ani ca natie….

  3. trebuia sa ii invingeti militar, nu sa ii rusinati la gazeta de perete

  4. Anihilați în proporție de 100%. Etnici ruși, fără valoare genetică.

  5. Au identificat niste presupusi? 😂
    Asta e noua justitie?