G4Media.ro

Un grup de activiști a desfășurat un banner de 400 mp în…

Sursa foto: Twitter / Ukraine Solidarity Project

Un grup de activiști a desfășurat un banner de 400 mp în fața sediului central al companiei Red Bull, criticată pentru că nu își retrage produsele din Rusia: „Red Bull îi dă aripi lui Putin”

Ukraine Solidarity Project, un grup de activiști europeni și ucraineni care vizează mărcile care au legături cu Rusia, a desfășurat un banner de 400 de metri pătrați în fața sediului central al companiei de băuturi energizante Red Bull din Salzburg, care îl înfățișează pe Vladimir Putin călare pe celebrul taur din logo-ul companiei, relatează The Guardian.

Pe banner erau inscripționate cuvintele „Red Bull îi dă aripi lui Putin”, cu referire la decizia companiei de a nu-și retrage produsele din supermarketurile rusești.

Red Bull a primit o notă negativă D din partea Yale School of Management, care clasifică corporațiile pentru politica lor de afaceri în Rusia. Compania de băuturi a suspendat marketingul și noile investiții în Rusia, dar, spre deosebire de mulți dintre concurenții săi – precum Pepsi și Coca-Cola – continuă să își vândă produsele în această țară.

„Este foarte important că Red Bull este încă în vânzare în Rusia. Este unul dintre cele mai mari branduri din lume, iar decizia sa de a rămâne în Rusia lui Putin este foarte importantă. Companiile care își vând produsele acolo plătesc taxe Kremlinului și semnalează că sunt de acord cu invazia ilegală a Ucrainei. Acestea trebuie să se retragă. Așa cum stau lucrurile (în prezent), Red Bull îi dă aripi lui Putin”, a precizat Ukraine Solidarity Project.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Austria…

  2. Nimic nu impiedica occidentalii sa boicoteze bautura redbull, o porcarie, chimica de altfel.