G4Media.ro

Un grup conservator cere demiterea lui Trump și instalarea în funcția de…

Un grup conservator cere demiterea lui Trump și instalarea în funcția de președinte al lui Mike Pence

Un grup de conservatori american a lansat o campanie prin care solicită înlăturarea din funcție a președintelui Donald Trump și înlocuirea acestuia cu vicepreședintele Mike Pence. Acțiunea celor de la Defending Democracy Together (DDT) vine în contextul în care în Senatul de la Washington se desfășoară în prezent procesul împotriva liderului de la Casa Albă, acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

Aceasta este a doua inițiativă anti-Trump a unor republicani după ce, în luna decembrie a anului trecut, grupul Lincol Project a lansat un așa-numit PAC sau comitet de acțiune politică care are ca obiectiv să-l împiedice pe actualul lider de la Casa Albă să fie reales în funcția de președinte al Statelor Unite, precum și să-i învingă pe unii dintre cei mai importanți aliați ai lui Trump din Congres în cadrul alegerilor federale din luna noiembrie 2020.

DDT a lansat pagina de internet presidentpence.com care susține demiterea președintelui Trump și înlocuirea sa cu vicepreședintele său, spunând că „deși Pence nu este președintele din visul nimănui, el nu este nici Donald Trump.”

„Apărătorii președintelui Trump au repetat la nesfârșit pretenția absurdă că punerea sub acuzare și înlăturarea unui președinte anulează niște alegeri, ca și cum acea inaugurare ciudată și alegerile intermediare în care republicanii au fost zdrobiți nu s-au întâmplat niciodată,” a declarat purtătorul de cuvânt al DDT, Tim Miller.

„Înlăturarea președintelui nu răstoarnă rezultatul alegerilor,” a continuat Miller. „Nu le va pune pe Hillary Clinton sau pe Nancy Pelosi în Casa Albă. În schimb, acest lucru ni-l va da pe președintele Mike Pence. Și, în timp ce Pence nu este președintele din visele nimănui, el nu este nici Donald Trump. Deci, asta e.”

„Senatul ar trebui să-și facă treaba, să înlăture un președinte care și-a folosit în repetate rânduri puterea ca să preseze guverne străine să se amestece în următoarele alegeri (din Statele Unite) și să ni-l dea pe succesorul său: președintele Mike Pence,” a adăugat Miller.

Într-un videoclip în care îl promovează pe Pence pentru funcția de președinte al Statelor Unite, grupul DDT nu vorbește despre ce a făcut Pence în trecut, ci se concentrează mai degrabă pe ceea ce nu a făcut actualul vicepreședinte american. „Mike Pence nu se laudă cu agresarea sexuală a femeilor. Mike Pence nu presează guvernele străine să investigheze rivalii săi politici. Mike Pence nu batjocorește și nu râde de oamenii cu handicapuri,” se spune în videoclip.

„Donald Trump este judecat. Este timpul pentru președintele Pence. Cel puțin este o îmbunătățire,” se încheie clipul de promovare al lui Pence promovat de către instituția conservatoare, care îi numără printre membri săi pe Bill Kristol, Mona Charen, Bob Inglis și Linda Chavez. Grupul a fost fondat în Washington în ianuarie 2018 și a adoptat în mod constant poziții contrare inițiativelor promovate de către președintele Trump, deseori prin intermediul principalului său proiect, Republicans for the Rule of Law.

Președintele Pence?

Acțiunea celor de la Defending Democracy Together vine în contextul în care în Senatul de la Washington se desfășoară în prezent procesul împotriva liderului de la Casa Albă, acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului în scandalul Ukrainegate.

Trump este acuzat că a cerut condiționarea acordării Ucrainei unui ajutor militar de 400 de milioane de dolari de lansarea, de către autoritățile de la Kiev, a unei anchete de corupție care să îl vizeze pe Joe Biden, fostul vicepreședinte democrat și unul dintre principalii săi rivali în cursa pentru Casa Albă din noiembrie 2020. Liderul republican a negat acuzațiile și a spus că procedura de inculpare și demitere din funcție, lansată de democrații din Congres, este „o vânătoare de vrajitoare.”

Conform Constituției, în cazul puțin probabil în care, în urma procesului din Senat, președintele Trump va fi înlăturat din funcție, există două variante: fie vicepreședintele Mike Pence îi va lua locul, fie va fi urmat cursul normal al liniei de succesiune la funcția de lider al Americii.

Reamintim că Pence a bifat șase mandate de congresman reprezentând Indiana, înainte de a deveni guvernatorul statului, în 2013. El a devenit vicepreședintele Americii, după ce Donald Trump a câștigat alegerile pentru Casa Albă din noiembrie 2016.

Într-un interviu pentru revista Newsweek, Tim Miller a afirmat: „Cred că Pence nu împărtășește unele dintre cele mai scandaloase calități ale președintelui. În ceea ce privește punerea sub acuzare (a lui Trump), cred că, în timp ce juriul nu este încă sigur de implicarea lui Pence, este clar că el nu s-a implicat în mod flagrant în același grad în care a făcut-o președintele.”

Miller a spus că a auzit unele voci afirmând că o eventuală președinție Pence ar putea fi mai rea decât actuala administrație „din motive de competență,” însă a remarcat că vicepreședintele „s-a dovedit incapabil să execute unele dintre cele mai oribile poziții politice” luate de Trump.

Așa cum a indicat și Newsweek, campania celor de la Defending Democracy Together pare să urmărească convingerea senatorilor republicani că, dacă președintele Trump va fi înlăturat pe cale legală în urma procesului din Senat, vicepreședintele Pence va prelua frâiele administrației de la Washington.

Inițiativa DDT „nu este în niciun fel o aprobare a tuturor pozițiilor lui Pence,” ci este determinată de o problemă „practică,” a adăugat Miller, precizând că este vorba de voturile senatorilor indeciși „care vor trebui să voteze pentru a permite prezența martorilor și, într-o situație ideală, să voteze pentru a-l înlătura pe președinte.”

Newsweek reamintește că Pence este căsătorit cu soția sa, Karen, încă din 1985. Opiniile sale cu privire la avort au atras critici, după ce Pence a vorbit anterior în cadrul mitingului anual March for Life, care susține dreptul la viață (și la care a participat vineri și Donald Trump, primul președinte american care ia parte la acest eveniment).

Într-un interviu pentru The Hill în 2002, Pence a declarat că nu stă singur într-o cameră cu o femeie care nu este soția sa. El a mai spus că nu participă la evenimente în care se servește alcool, decât dacă soția sa este cu el.

Un alt proiect anti-Trump

Inițiativa celor de la Defending Democracy Together nu este singura de acest gen în rândul conservatorilor anti-Trump. În decembrie, G4Media.ro a scris că un grup format din republicani anti-Trump a lansat un așa-numit PAC sau comitet de acțiune politică care are ca obiectiv să-l împiedice pe actualul lider de la Casa Albă să fie reales în funcția de președinte al Statelor Unite, precum și să-i învingă pe unii dintre cei mai importanți aliați ai lui Trump din Congres în cadrul alegerilor federale din luna noiembrie a anului viitor.

Printre cei care fac parte din grupul The Lincoln Project se numără avocatul George Conway, soțul lui Kellyanne Conway, consiliera lui Trump, strategii Steve Schmidt și John Weaver, precum și consultantul media, Rick Wilson.

„Suntem republicani și ne dorim ca Trump să fie învins” a fost titlul unui editorial publicat de grupul conservator în ziarul New York Times.

„Trump și cei care îi fac posibile acțiunile au abandonat conservatorismul și principiile republicane de lungă durată și l-au înlocuit cu Trumpismul, o credință goală condusă de un profet fals,” au scris fondatorii grupului din spatele efortului anti-Trump, adăugând: „În următoarele 11 luni, eforturile noastre vor fi dedicate înfrângerii președintelui Trump și a Trumpismului la urne și pentru a alege acei patrioți care nu vor ceda presiunii. Nu ne asumăm această sarcină în mod ușor, nici din cauza unor preferințe ideologice.”

Liderii grupului au spus în materialul din New York Times că au fost „conservatori în linii mari… în politica și opiniile noastre. Diferențele noastre numeroase de politică cu democrații rămân în picioare, dar fidelitatea noastră comună față de Constituție impune un efort comun.”

Vorbind despre ceea ce se anunță o participare record de alegători la scrutinul general din noiembrie 2020, liderii The Lincoln Project au spus că „eforturile noastre sunt orientate spre a convinge suficient de mulți conservatori, republicani și independenți dezamăgiți care votează cu republicanii în statele și districtele cruciale (swing), pentru a asigura o victorie în Colegiul Electoral, precum și majorități congresionale care nu permit sau nu sunt complice la încălcările Constituției de către domnul Trump, chiar dacă acest lucru înseamnă controlul democratic al Senatului și o majoritate democrată extinsă în Cameră.”

Folosindu-l pe fostul președinte Abraham Lincoln ca model, republicanii anti-Trump au scris că America este într-un moment din istoria sa care amintește de vremea lui Lincoln, când acesta a trebuit să salveze uniunea și să unească națiunea. „Dar aceste răni pot fi legate împreună numai după ce amenințarea va fi învinsă. La fel, și țara noastră va trebui să fie legată împreună numai după ce flagelul Trumpismului a fost depășit,” au afirmat creatorii The Lincoln Project.

The Lincoln Project susține că președintele „nu are nici busola morală, nici temperamentul pentru a-și îndeplini funcția” și spune că „acțiunile lui Trump sunt posibile numai cu consimțământul tacit laș al republicanilor din Congres.”

Așa cum era de așteptat, echipa de campanie pentru realegerea lui Trump a reacționat imediat la anunțul privind lansarea The Lincoln Project. Directorul de comunicare, Tim Murtaugh, a spus la vremea respectivă că grupul este „un mic club patetic al republicanilor irelevanți și falși,” care sunt supărați că „și-au pierdut toată puterea și influența în interiorul Partidului Republican.”

Murtaugh i-a descris pe liderii comitetului anti-Trump drept „șarlatani ai sistemului politic, care de ani de zile s-au îmbogățit pe spatele mișcării conservatoare, fiind chiar mlaștina la care el (președintele) făcea referire. A numi pe oricare dintre acești oameni conservatori sau chiar să fie descriși drept republicani în acest moment este o insultă pentru conservatorii și republicanii de pretutindeni.”

Surse: Newsweek, Defending Democracy Together

Foto: Mike Pence/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ce va mai chinuiti sa-l mancati de dos pe Trump, stangistilor

 2. Stîngiștii promovează alți stîngiști pe care îi prezintă ca republicani anti-Trump. Vrabia mălai visează!

 3. Toti postacii rusi sar cu gura sa-l apere pe Trump, interlopul sef de la Casa Alba.

  • In realitate, nu exista absolut nici un „postac rus”. Numai asta nu aveau ei de facut, rusii. Sa piarda timp si bani, ca sa gaseasca pe cineva (un roman) sa turuie aici, pe un site oarecare, intr-o tara oarecare 😀
   Nu. Trump este aparat de ultra-nationalisti, pentru care absolut oricine are o viziune putin diferita de viziunea lui Trump, este catalogat de „leftist” 😀 Ii veti vedea aparand imediat, dealtfel.

   In fine, „viziunea lui Trump”, este mult spus. Viziunea celor care ii dicteaza ceea ce are de spus, in realitate.

  • Ai un argument? Tramp va câștiga al doilea mandat lejer, a scăzut șomajul, nu este adeptul războaielor, încearcă readucerea companiilor în state, etc

  • @el, ai auzit de „useful idiots”, adica pe romaneste idioti utili? E plina tara de ei. Ei inghit ca bibanii orice le pica in gusa si retransmit mai departe ce le-au bagat in capul sec, trolii. Ca sunt putinisti sau de alta factura asta e alta discutie. Exista o mare probabilitate ca Trump sa castige un al doilea mandat. Ca este o persoana de rea credinta suplimentata de o inteligenta sub medie, nu avem ce face noi, de aici din Romania.

 4. Stați liniștiți,oricum Sanders câștigă în 2020….#FeelTheBern :))))

 5. FYI:
  Defending Democracy Together (DDT) are legături destul de serioase cu stânga-centru, mai ales în ceea ce privește sursa banilor. Astfel, format pe la începutul anului 2018, DDT nu a mai facut publice datele finanțării începând cu luna noiembrie a aceluiași an. A fost criticat pentru faptul de a fi acceptat cel puțin 600k USD donație din partea Democracy Fund Voice, acest din urmă grup format de către Pierre Omidyar, mare donator de stânga. Mai mult, Charlie Sykes, editor șef al Bulwark (website de știri ce este sub directa finanțare a DDT), este și membru al comitetului director al grupului Stand Up Republic (SUR) – grup responsabil de inițierea, printre altele, a campaniei #NeverTrump pe social media. De asemenea, – ca să vezi potriveală! – Sykes este și membru în comitetul director al Democracy Fund, creat și finanțat de către același mega-donator de stânga Pierre Omidyar.

 6. De ce faceti articole cu zero baratii astia si nu faceti de exemplu cu ce s-a intamplat ieri in Senat, cand apararea lui tramp a mictionat cu bolta peste toate inchipuirile si harnelile inventate de micul Adam Schitt de au recunoscut pana si cei de la MSNDC si Clinton News Network ca tramp cam castiga meciul?
  Ca cu tot ce zic si fac democratii pe acolo ne-ati intoxicat total, n-ar fi cazul sa-i mai aratati si pe ceilalti un pic?

  • Propaganda o sa se termine doar cand termina Trump al doilea mandat. Singura sansa a democratilor e sa-l opreasca pe Trump sa candideze. Warren, Sanders sau Biden nu sunt alternative serioase nici macar pentru cei care voteaza democrati.
   Romania e socialista, Europa e socialista (chiar si UK, oricat ar parea de ciudat) doar nu vreti sa fie prezentata corect in media europeana sau romaneasca dreapta din USA?!
   Hadesti sa ramanem seriosi :))

  • Administrația Obama a fost cea mai coruptă din toată istoria SUA, au făcut numai prostii, democrații sunt în cădere liberă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.