G4Media.ro

Un francez de 26 de ani cu tulburări psihiatrice, inculpat după ce…

Sursa foto: Twitter/ Police Nationale

Un francez de 26 de ani cu tulburări psihiatrice, inculpat după ce la domiciliul părinților săi din Alsacia au fost descoperite patru bombe artizanale cu uraniu

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, cu tulburări psihiatrice, a fost reţinut şi inculpat după ce au fost descoperite patru bombe artizanale cu uraniu la domiciliul părinților săi din Rouffach, Haut-Rhin din regiunea franceză Alsacia, potrivit publicaţiei „Le Canard enchaîne”, citată de AFP.

Forţele de ordine au fost avertizate printr-un apel telefonic de la Centrul de formare în care este şcolarizat tânărul, care le-a arătat colegilor săi înregistrări video cu pregătirea explozibililor.

În dimineața zilei de 26 august, agenţi din cadrul Poliţiei Naţionale franceze de la Colmar şi genişti din cadrul Securităţii Civile s-au dus la domiciliul părinţilor tânărului unde au descoperit „patru bombe artizanale” – dintre care trei „în stare de funcţionare”, „din oxid de uraniu praf”, şi „o piatră minerală radioactivă care iradiază 2.500 de becquereli”, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Descoperirea a declanșat intervenţia Celulei Mobile de Intervenţie Radiologică (CMIR), un serviciu al pompierilor specializat în detectarea unor materiale radioactive, potrivit unei surse din cadrul pompierilor.

De asemenea, poliţiştii au descoperit svastici şi cagule Ku Klux Klan (KKK). Audiat, tânărul a declarat că a cumpărat totul pe site-ul Ebay şi că a fabricat aceste bombe pentru a le detona pe un câmp.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, tânărul prezintă „tulburări psihiatrice importante” şi se află sub monitorizare spitalicească. El nu era cunoscut serviciilor de informaţii.

Parchetul din Colmar a deschis o procedură judiciară, iar ancheta a fost încredinţată Poliţiei Judiciare din Mulhouse.

Suspectul a fost inculpat cu privire la fabricarea unor dispozitive explozive şi plasat în detenţie provizorie.

Sursa foto: Twitter/ Police Nationale

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Dacă ar fi știut maica-sa ce are in pivniță…. Totusi, omul vroia sa la deținere pe un câmp, așadar este clar nebun.

  2. Noi avem un drogat amnezic în fruntea guvernului, asta e mai periculos decât francezul, cel puțin pentru noi…baga asta 3 OUG-uri și ne baga in faliment…hai cu demiterea zombiliticului

  3. Banuiesc ca era si iradiat tipul asta.

  4. Unul care se pricepe sa explice cam ce explozie putea provoca asemenea bomba!??

    • Nu explozia in sine e problema, problema e praful radioactiv si toxic rezultat in urma ei, care poate fi inhalat sau ingerat. Oricum n-ar fi fost o explozie nucleara, probabil ar fi folosit explozibili obisnuiti pentru a raspandi materialul radioactiv, ceea ce se numeste bomba radiologica, sau bomba murdara. De pe Wikipedia:

      Arma radiologică (cunoscută și sub numele de „Bomba murdară” , din eng. „Dirty bomb”) este o armă de distrugere în masă cu rol de dispersie radiologică care combină materialul radioactiv cu explozivi convenționali, în scopul contaminării radioactive în aria de dispersie a agentului exploziv convențional. Astfel de dispozitive – deși construite – nu au fost utilizate până în prezent, dar sunt considerate ca surse potențiale de contaminare radioactivă în contextul proliferării terorismului.

  5. Suntem siguri ca un tulburat stie cum sa fabrice asa ceva, ca se preda in clasele 1-4.