G4Media.ro

Un francez cu o boală incurabilă anunță că va transmite sfârşitul vieţii…

Un francez cu o boală incurabilă anunță că va transmite sfârşitul vieţii sale în direct pe Facebook

Un francez în vârstă de 57 de ani care suferă de o boală incurabilă a decis să întrerupă orice tratament şi să difuzeze sfârşitul vieţii sale începând de sâmbătă în direct pe Facebook, după ce preşedintele Emmanuel Macron i-a spus că nu îl poate ajuta să moară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Alain Cocq suferă de o boală extrem de rară în care pereţii arterelor se lipesc provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ).

Afectat de dureri mari ani de zile, ţintuit la pat şi din ce în ce mai slăbit, Alain Cocq a solicitat ca în cazul său să fie autorizată sedarea profundă, însă aceasta din urmă nu este permisă în prezent de legea franceză privind sfârşitul vieţii, cunoscută sub numele de legea Leonetti, decât cu câteva ore înainte de decesul sigur al pacientului.

„Am decis să spun stop”, a explicat recent Cocq pentru AFP, povestind calvarul său: nouă operaţii în patru ani, şocuri electrice în corp „la fiecare două-trei secunde”, intestine „care se golesc într-o pungă…”. „Nu mai am o viaţă demnă”, a spus el.

Alain Cocq a trimis o scrisoare Palatului Elysee pentru a-i cere preşedintelui Macron să autorizeze un medic să-i prescrie un barbituric, astfel încât să poată „pleca în pace”.

„Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dvs.”, i-a explicat Emmanuel Macron în scrisoarea adresată lui Alain Cocq. „Nu pot cere nimănui să încalce cadrul nostru legal actual”, i-a scris preşedintele.

Fără a primi autorizaţia să moară, Cocq şi-a confirmat, prin urmare, intenţia să-şi pună capăt vieţii oprind orice alimentare, hidratare şi tratament, începând de vineri seara.

„Cu emoţie, respect acest demers”, i-a spus Macron în scrisoare, care are o menţiune scrisă de mână: „cu tot sprijinul meu personal şi respectul meu profund”.

Pentru a „le arăta francezilor care este agonia cerută de legea Leonetti”, Alain Cocq îşi va transmite sfârşitul vieţii, despre care estimează că va dura „patru-cinci zile”, de sâmbătă dimineaţa, „în direct pe pagina sa de Facebook„.

El speră astfel că lupta lui va supravieţui astfel încât, ulterior, să fie adoptată o nouă lege care să permită scurtarea „suferinţelor inumane”. „Lupta mea va fi una durabilă”, a spus el.

Foto: Alain Cocq / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Si sa mai zica cineva ca Ernest Becker n-avea dreptate …

  • *Daca era baiat destept, bea niste ayahuasca inainte de ultimul drum si termina cu prostiile. Nici nu-si dadea seama cand a ajuns la portile raiului …

   **90% din boli sunt datorate alimentatiei, fie ele si ‘cronice’/’incurabile’.

 2. Corect. Omul trebuie sa dispuna asupra vietii lui. Sa aiba aceasta posibilitate.

  • Se schimba legislatia in multe tari referitor la acest domeniu. Este inuman sa tii in viata pe cineva care n-are nicio sansa sa isi revina si durerile sunt imense. Ajungi ca in Matrix sa pastrezi corpul si sa sedezi mintea ca sa poate rezista (acolo era pentru productie). Aia nu e viata.

 3. Nudging towards euthanasia. Cred ca nazistii au fost primii care au adoptat asemenea legi. Apoi olandezii se omara inte ei de parca ar fi platiti la hectar. Vedeti filmul in care o femeie este ucisa de doctor impreuna cu familia din cauza unei forme usoare de dementa. Sau adolescenta de 17 ani ucisa pentru ca avea depresie care se scoate cu cateva sedinte de terapie electroconvulsiva la cazurile refractare.. E mai rau ca la chinezi. Acolo macar stii ce te asteapta.
  In p*** me singurul lucru de valoare pe care il avem este constiinta noastra care este posibil sa dispara dupa moarte. Durere si depresia chiar si umilinta se pot rezolva prin solutii cu valoare chimica.

  Facetiva familie sa nu aiba curajul vreunul sa va lichideze fara consecinte peste 10-20 de ani.

 4. @Scara se pare ca colegii dvs. vor inregistra inca o victorie semnificativa impotriva entitatii care a subjugat milioane de suflete sub semnul crucii blestematului sau fiu. Sa fie primit sacrificiul francezului eroic.

  Hail Satan!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.