G4Media.ro

Un francez a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare…

Un francez a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru că a ucis un câine

Un bărbat de 22 de ani a fost condamnat luni în Regiunea Pariziană (RP) la un an de închisoare, din care şase luni cu executare, pentru înjunghierea şi uciderea, din răzbunare, a unui câine ţinut în lesă de stăpâna lui, au anunţat marţi pentru AFP reprezentanţii unei asociaţii pentru apărarea animalelor, transmite Agerpres.

Pe 8 ianuarie, o femeie îşi plimba câinele, Ginger, o femelă de opt ani din rasa malinois, ţinută în lesă pe străzile din Bonneuil-sur-Marne, o localitate aflată la 15 kilometri de Paris, în momentul în care un bărbat ce purta o cagulă a lovit cu un cuţit animalul, care s-a prăbuşit pe asfalt şi a murit după câteva minute.

„Să ucizi câinele cuiva pentru a te răzbuna echivalează cu comiterea unei violenţe asupra stăpânului său. Aşa au considerat judecătorii de la Tribunalul Corecţional din Creteil, care l-au condamnat pe tânărul de 22 de ani la un an de închisoare, din care şase luni cu executare”, a declarat Patrice Grillon, avocat al Baroului din Paris, care a apărat în instanţă mai multe asociaţii pentru apărarea animalelor şi pe stăpâna câinelui ucis.

Avocatul s-a declarat mulţumit de această pedeapsă. Atacatorul a fost condamnat, de asemenea, să plătească despăgubiri de 3.000 de euro proprietarei animalului, a adăugat Patrice Grillon, care a vorbit în pledoaria lui despre „o vătămare morală a afecţiunii” în urma decesului acestui câine, care făcea parte din familia sa adoptivă de peste opt ani.

„Începem să avem tot mai multe condamnări la închisoare pentru acte de cruzime comise asupra animalelor. Ceea de dovedeşte că magistraţii devin conştienţi de drepturile animalelor şi de opinia publică”, a declarat Stephane Lamart, care s-a constituit parte civilă în acest proces alături de Societe Nationale de Defense des Animaux (SNDA).

La finalul audierii, bărbatul atacator, care locuieşte în Bonneuil-sur-Marne, a fost încarcerat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Eu am informații de la intelligence ca câinele ar fi plănuit un atac asupra ambasadei USA…a fost eliminat un monstru… aaa scuze asta a făcut Trump dar nu împotriva unui câine ci a unui om.

  Trump însă nu a fost condamnat nici macar verbal de nici o țară civilizată pentru asasinatul comandat de el.

 2. Romania se aude ? Mai invățăm și noi ceva ? După tot ce s- a întîmplat în sfîrșitul lui 2019 și începutul lui 2020 constatam cu oroare ca mila față de necuvîntatoare nu mai exista. Aplicați legea și chiar inaspriți-o!!! Animalele sunt printre noi si stau pe DOUĂ PICIOARE !

  8

  • In românica nu se aude nimic…. doar foșnetul bacnotelor de la pensiile speciale ale magistraților!!!
   In rest nimic…. trăim in țara ‘scapă cine poate’!!!!

  • Pentru multi dintre noi,doar tot ce nu se poate prepara si manca,este considerat animal care merita protectie.In rest,hai sa facem mititei si saorme,frigarui si gratare,ca doar acea materie prima nu provine dintr-un animal protejat.Ce,mieii,viteii,purcelusii si toate celelalte vietuitoare cu carnita apetisanta,sunt protejabili? Nu,fereasca sfantul!Era vorba despre gestul autorului,scopul urmarit,si anume razbunarea.Aceasta s-a pedepsit,ipocritilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.