G4Media.ro

Un fost oficial rus de rang înalt care a părăsit guvernul lui…

Sursa foto: Fotofelix59 / Wikimedia Commons

Un fost oficial rus de rang înalt care a părăsit guvernul lui Putin, spitalizat în Europa / El suferă de simptomele sindromului Guillain-Barre, o afecțiune neurologică

Fostul oficial rus de rang înalt Anatoli Chubais se află într-un spital european, suferind de simptome ale sindromului Guillain-Barre, o afecțiune neurologică, potrivit proeminentei jurnaliste ruse și personalitate TV Ksenia Sobchak, relatează CNN.

Sobchak spune că a vorbit cu soția lui Chubais, care a declarat că starea soțului ei „este instabilă”. „S-a simțit rău foarte brusc, a început să nu mai simtă brațele și picioarele”, a spus ea.

Ksenia Sobchak este fiica lui Anatoli Sobchak, fost primar al orașului Sankt Petersburg și mentor politic al președintelui rus Vladimir Putin. Ea a fost, de asemenea, candidat la președinția Rusiei în 2018. În ultimii ani, ea a fost critică la adresa lui Putin, inclusiv în ceea ce privește invazia Rusiei în Ucraina.

Sobchak l-a citat, de asemenea, direct pe Chubais, spunând despre starea sa: „Am fost spitalizat într-una dintre clinicile europene cu un diagnostic de sindrom Guillain-Barr. Stare de gravitate moderată, stabilă”.

Potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA, sindromul Guillain-Barre este o afecțiune rară în care sistemul imunitar dăunează nervilor organismului.

Chubais nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea CNN și nu este clar unde se află în prezent în Europa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Kremlinul nu are detalii despre ceea ce i s-a întâmplat lui Chubais, dar a calificat această evoluție drept „o veste tristă”.

Context

Chubais a demisionat din funcția de trimis special al Kremlinului pentru mediu în luna martie. Reuters, citând două surse familiare cu acest subiect, a transmis că acesta a părăsit țara din cauza războiului din Ucraina. Chubais nu a răspuns la solicitarea de comentarii a CNN la momentul respectiv. În martie, Kremlinul a confirmat că Chubais și-a părăsit postul. Chubais ocupa postul de la Mediu din 4 decembrie 2020, potrivit TASS.

El a devenit proeminent în calitate de ministru de finanțe al lui Boris Elțîn în anii 1990. În primele zile ale ascensiunii lui Putin la putere, Chubais a fost considerat un adversar de către actualul președinte. Putin a susținut într-o serie de interviuri în 1999 că Chubais a anulat postul de la Kremlin care i-a fost oferit inițial.

În ultimii ani, Chubais a continuat să ceară reforme economice și a fost unul dintre puținii liberali rămași asociați cu guvernul rus.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ciudat, in acelasi timp navalnîi se simte foarte bine in inchisoare, este sanatos, transmite mesaje, asteapta sa reseteze rusia dupa ce putin pleaca in siria.

  2. Urmează să cadă accidental pe fereastră.