G4Media.ro

Un fost membru al trupelor naziste SS, în vârstă de 96 de…

Un fost membru al trupelor naziste SS, în vârstă de 96 de ani, a fost inculpat pentru incitare la ură, după ce a spus că zecile de civili francezi masacrați de unitatea sa în 1944 sunt responsabili pentru propria moarte

Karl Münter, un nonagenar german fost membru al trupelor naziste SS, a fost inculpat pentru incitare la ură şi ofensă adusă memoriei celor dispăruţi, în legătură cu remarcile pe care le-a făcut într-un documentar despre masacrarea de civili francezi în timpul celui de-al doilea război mondial, transmite miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al tribunalului din Hildesheim a confirmat acuzaţiile aduse bărbatului de 96 de ani, afirmând că acesta a acordat postului public ARD un interviu în care a minimalizat Holocaustul şi a spus că victimele masacrului din 1944 de la Ascq, în nordul Franţei, au fost responsabile pentru propria lor moarte.

Cu câteva luni înainte de invazia aliată în Franţa, membri ai Rezistenţei franceze au sabotat cu explozibil o cale ferată în apropiere de Lille, provocând deraierea unui tren, dar fără ca nimeni să fie rănit.

La scurt timp după aceea, SS-ul a ordonat un raid de represalii în satul Ascq, aflat lângă Lille: 86 de bărbaţi şi băieţi au fost luaţi şi aliniaţi cu forţa lângă calea ferată şi au fost împuşcaţi.

Karl Münter, inculpat acum de justiţia germană pentru incitare la ură, a fost acuzat la vremea respectivă că a participat la masacrul din Ascq, fiind condamnat la moarte în contumacie în 1949, şi nu mai poate fi urmărit pentru acele crime, a notat BBC.

„Când arestez oameni sunt responsabili pentru ei. Iar dacă fug am dreptul să-i împuşc”, a declarat el anul trecut pentru ARD.

Foto: Karl Münter, fost membru al trupelor naziste SS, participant la masarul de la Ascq / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Oare bestia asta incaseaza pensie de veteran de la statul german? Cati mosuleti din astia „bonomi” mai traiesc?

  2. Sa ajungi la varsta asta si sa sustii ca executia civililor cu titlu de represalii este ceva normal…asta inseamna sa traiesti degeaba.

    • Asta mai înseamnă și ca naziștii (ca și comuniștii și post-comuniștii ) știu să își aleagă executanții. O astfel de bestie nu are și nu va avea vreodată un dram de umanitate în suflet. Să nu ne mai miram de cate astfel de bestii există și in posturi cheie in România de azi. Nu suntem in război, dar bestia tot bestie rămâne.

    • Pai avem unul la noi in tara. Il cheama Ilici, pentru care comunismul a fost cea mai inalta organizare sociala. + revolutia, +mineriadele+ regimul corupt instalat de acest comunistoid. El este raul absolut, care a tras Romania 100 de ani inapoi dupa revolutie.

  3. Iata cata grija are guvernul german de fostii nazisti. Banuiesc ca are si o pensie buna , ca doar a luptat pentru Germania, nu?

  4. La 99 de ani si Ion Iliescu da socoteala crimelor comise contra umanitatii.

  5. apare unul de la PNL si il judeca pe avocatul animalului din poza

  6. Si bombardamentul aliat asupra orasului de civili Dresda cum sta treaba aia? A fost cineva pedepsit sau nu stiu eu care e spilul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.