G4Media.ro

Un fost informator FBI a recunoscut că a distribuit narațiuni fabricate de…

Foto: Hunter Biden și Joe Biden / Twitter

Un fost informator FBI a recunoscut că a distribuit narațiuni fabricate de serviciile secrete ruse despre Joe Biden şi fiul său

Un fost informator al Biroului Federal de Investigaţii din SUA (FBI), urmărit penal pentru că a minţit şi a fabricat acuzaţii false de corupţie împotriva lui Joe Biden şi a fiului său, a recunoscut în faţa anchetatorilor că primea informaţii de la persoane având legături cu serviciile secrete ruseşti, au dezvăluit marţi procurori americani, informează France Presse preluată de Agerpres.

Alexander Smirnov, 43 de ani, fost informator americano-israelian al FBI, arestat joia trecută la Las Vegas, este suspectat că a minţit atunci când l-a acuzat pe preşedintele american şi pe fiul său Hunter Biden că ar fi primit fiecare mită în valoare de cinci milioane de dolari pentru a permite unei companii de gaze ucrainene, Burisma, să scape de urmărirea penală.

Dar, potrivit procurorului David Weiss şi altor magistraţi, „dezinformarea pe care (Smirnov) o răspândeşte nu se limitează doar la 2020. El colportează intens noi minciuni care ar putea avea un impact asupra actualelor alegeri americane), după ce a avut o întâlnire cu responsabili ai serviciilor secrete ruseşti în noiembrie”.

„În cursul interogatoriului său în detenţie din 14 februarie, Smirnov a recunoscut că responsabili având legătură cu serviciile secrete ruse au fost implicaţi în difuzarea unei naraţiuni” despre Hunter Biden, indică procurorii într-un document judiciar depus la un tribunal din Nevada.

Dreapta îl acuză pe Joe Biden, până în prezent fără probe concludente, că şi-ar fi folosit influenţa atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său Hunter să desfăşoare afaceri dubioase în Ucraina şi China.

Relatarea lui Smirnov s-a scurs în sfera publică şi a devenit un element central pentru a alimenta aceste suspiciuni. Dar a fost o poveste inventată de la zero, au reiterat marţi magistraţii, potrivit cărora consecinţele acestor acuzaţii false „continuă să se facă simţite şi astăzi”.

Inculparea lui Alexander Smirnov pentru transmiterea de informaţii false către FBI în legătură cu Joe şi Hunter Biden fragilizează ancheta de destituire efectuată de către republicani în Congres împotriva preşedintelui american, cu câteva luni înainte de o probabilă nouă confruntare directă între liderul democrat şi Donald Trump pentru fotoliul de la Casa Albă.

Om de afaceri devenit în prezent artist plastic, Hunter Biden este ţinta privilegiată a republicanilor din SUA, care alimentează suspiciunile cu privire la afacerile sale comerciale în Ucraina şi în China în perioada preşedinţiei lui Barack Obama.

Dar ancheta judiciară în curs de desfăşurare asupra fiului preşedintelui în exerciţiu american nu a reuşit până în prezent să confirme respectivele acuzaţii, mai notează France Presse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ah! Numai niște republicani ticăloși și niște naționaliști europeni la fel de ticăloși au crezut poveștile ticluite de KGB și livrate de informatorul FBI. Bazându-se pe poveștile ăluia, republicanii voiau să-l demită pe Biden

  2. Sunt lăsați prea mult rușii să facă jocurile. De ce mai există servicii secrete dacă pe toate le dovedește FSB? In SUA erau gata să-l demită pe Biden cu minciuni, in UK au decis Brexit tot rușii, in Polonia rușii blochează granițele cu Ucraina, in Spania rușii alimentează secesionismul catalan si omoară un rus dintr-o locație secretă știută doar de Guvern, in România rușii dețin sindicatele și fac scandal cu tractoriștii prin țară. De ce mai există servicii secrete și armată dacă Rusia face politica in UE???