G4Media.ro

Un fost agent al serviciilor ruse de securitate preia conducerea guvernului regiunii…

Sursa foto: RIA Novosti archive / Andrey Stenin via Wikimedia Commons

Un fost agent al serviciilor ruse de securitate preia conducerea guvernului regiunii ucrainene Herson

Un oficial rus din cadrul serviciilor ruse de securitate (FSB) a preluat, marţi, conducerea guvernului regiunii ucrainene Herson, ocupată de forţele ruse, relatează AFP, citată de News.ro.

Serghei Eliseyev, până atunci prim-adjunct al şefului guvernului din exclava rusă Kaliningrad, ”a devenit şef al guvernului regiunii Herson”, a anunţat, luni seară, Vladimir Saldo, pe contul de Telegram. Saldo conduce administraţia ocupaţiei ruse. Eliseyev preia mandatul marţi, a adăugat el.

Absolvent al Academiei FSB, Serghei Eliseyev, în vârstă de 51 de ani, a ocupat funcţii nespecificate în cadrul serviciilor ruse de securitate, potrivit site-ului web al regiunii Kaliningrad.

Fostul deputat ucrainean care s-a mutat la Moscova, Alexei Kovalev, care a supravieţuit unei tentative de asasinat la sfârşitul lunii iunie, a fost numit adjunct al lui Serghei Elisseiev pentru probleme agricole.

”Rusia este aici pentru totdeauna”, a spus el.

De la cucerirea Hersonului, Moscova aplică o politică de rusificare: a fost introdusă rubla, s-au eliberat paşapoarte ruseşti, s-a deschis o primă bancă rusă la sfârşitul lunii iunie, opoziţia este reprimată şi activitatea economică este în mare parte sub controlul administraţiei de ocupaţie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat odată cu lansarea ofensivei împotriva Ucrainei în luna februarie că Moscova nu va ocupa ţara vecină. De atunci, Kremlinul s-a limitat să spună că locuitorii îşi vor alege viitorul, dând de înţeles că este în favoarea unui referendum pentru organizarea unei anexări, aşa cum a procedat şi în Crimeea.

Cu toate acestea, mai multe atacuri au vizat reprezentanţi câştigaţi de Kremlin în zonele ocupate în ultimele săptămâni, precum cel care l-a vizat pe Alexei Kovalev. De asemenea, forţele ucrainene şi-au reluat ofensiva în regiunea Herson şi au recâştigat teritoriul cucerit de trupele ruse.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ha ha ha „fost”. E la fel de fost agent FSB precum e Rusia tara democratica…