G4Media.ro

Un dosar în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru…

Foto: Radu Mazăre / Facebook

Un dosar în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri la preţuri subevaluate, retrimis de Curtea de Apel Constanţa la DNA

Dosarul în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri la preţuri subevaluate a fost restituit de Curtea de Apel Constanţa la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar decizia instanţei este definitivă, transmite News.ro.

În luna mai 2021, Tribunalul Constanţa constatase legalitatea rechizitoriului prin care Radu Mazăre şi Marcela Enache fusese trimişi în judecată de DNA şi hotărâse începerea judecăţii. Cele două părţi din acest dosar au contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa.

Curtea de Apel Constanţa a decis în data de 24 iunie 2022 ca “în termen de cinci zile de la comunicare, procurorul să procedeze la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”. Instanţa a stabili atunci ca următorul termen de judecată să fie 20 septembrie. Curtea de Apel a amânat pronunţarea pentru miercuri, când a decis restituirea dosarului la DNA.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată împreună cu Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanţa pentru că în perioada 2007 – 2012 ar fi încălcat atribuţiile de serviciu şi ar fi dispus vânzarea a zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa în alte condiţii decât prin licitaţie publică (negociere directă) şi fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

“De asemenea, terenurile respective, situate în staţiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potenţial turistic şi comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la preţuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanţa, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacţiilor respective”, se arată în comunicatul DNA.

Radu Mazăre se află în penitenciar după ce a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor ilegale. De asemenea, el este judecat şi în alte dosare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Alina Floricica marea procuroare de la Constanța nu a observat nimic 🤣🤣🤣

  2. Foarte buna poza la articol.
    Mafia PSD + PNL a pus ghiarele pe Romania