G4Media.ro

Un doctor american susține că, speriați de varianta Delta, antivacciniștii merg pe…

Un doctor american susține că, speriați de varianta Delta, antivacciniștii merg pe ascuns în spitale să se inoculeze anti-COVID

Un doctor american susține că răspândirea variantei Delta a coronavirusului pare să convingă unii antivacciniști să se inoculeze cu vaccinul împotriva COVID-19, chiar dacă acest lucru înseamnă să meargă pe ascuns în spitale ca să fie imunizați. Fenomenul este confirmat de o analiză realizată de Bloomberg, care a constatat că mai multe zone din Stratele Unite, cu rate de vaccinare relativ scăzute, înregistrează o intensificare a numărului de inoculări în contextul creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectări cu Delta.

Date de context

Până joi seara, peste 34.722.000 de americani au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la începutul pandemiei și peste 609.000 au murit din cauza bolii. Pe 28 iulie, numărul cazurilor noi de infecții a ajuns la peste 86.000 în Statele Unite, cu o rată medie de infectare în ultimele șapte zile precedente de mai mult de 66.000 de cazuri, respectiv o creștere de 146% în ultimele 14 zile.

Conform statisticilor Centers for Disease Control (CDC), aproximativ 179 de milioane de adulți americani (18 ani și peste) au primit cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus până joi, ceea ce reprezintă 69.4% din totalul populației adulte. În același timp, 60.3% din totalul adulților din Statelor Unite, respectiv mai mult de 155 de milioane de persoane, au fost inoculate complet, potrivit datelor guvernamentale oficiale.

Numărul total al americanilor (12 ani și peste) care au primit cel puțin o doză a fost de aproape 190 de milioane, cu 163.9 milioane de americani vaccinați cu ambele doze. Numărul total al dozelor de vaccin administrate în SUA a fost de 344.071.595 – dintr-un total de peste 397 de milioane de doze livrate de autorități.

În același timp însă, numărul cazurilor de îmbolnăviri crește în prezent în cea mai mare parte a Statelor Unite, pe măsură ce varianta Delta se răspândește printre persoanele nevaccinate. New York Times a precizat că, în ultima lună, s-a înregistrat o creștere de patru ori a cazurilor de infecții zilnice.

Multe state și districte cu rate scăzute de vaccinare au fost puternic afectate de ultimul val de cazuri. Arkansas, Missouri, Florida și Nevada – care au rate mai mici de vaccinare decât alte state – se confruntă cu focare masive de infecții. De exemplu Louisiana, care a avut în medie mai puțin de 400 de cazuri pe zi la începutul lunii iulie, raportează acum mai mult de 2.400 de cazuri pe zi, cel mai mult din ianuarie. Districtul care include orașul Jacksonville (Florida) are și el în medie peste 900 de cazuri pe zi.

Situație dificilă

Chiar dacă Statele Unite se află într-o formă mult mai bună decât în aproape toate momentele anterioare ale pandemiei – cu numărul deceselor provocate de virus la cele mai scăzute niveluri din primăvara anului 2020, în timp ce spitalizările reprezintă o fracțiune din vârful atins în iarna trecută -, situația nu este deloc roză.

Numărul deceselor provocate de virus au urcat la aproximativ 2.000 pe săptămână, în timp ce noile cazuri de infecții au atins punctul lor culminant din ultimele trei luni. În același timp, campania de vaccinare s-a blocat în mare măsură, iar americanii sceptici refuză să se inoculeze.

În fiecare zi se administrează acum aproximativ 530.000 de vaccinuri. Este un număr foarte mic față de vârful din 1 aprilie, când au fost inoculați 4.322.725 de americani, iar media ultimelor șapte zile era în acel moment de 3.3 de milioane de doze administrate.

În jur de 90 de milioane de americani adulți nu s-au vaccinat, iar mulți dintre ei continuă să-și declare scepticismul față de inocularea anti-COVID din diferite motive: neîncrederea în vaccinuri și în instituții (deopotrivă agenții guvernamentale din domeniul medical și companii producătoare), teoriile conspirației, dezinformarea, precum și efectele secundare ale vaccinurilor.

Totodată, sondaje de opinie diverse au indicat faptul că circa 15-20% dintre americani sunt extrem de circumspecți la ideea de a fi vaccinați, iar încercările autorităților politice și medicale de a-i convinge nu vor da rezultate.

Specialiștii susțin că, în condițiile în care campania de vaccinare continuă să stagneze, aceasta va lăsa Statele Unite vulnerabile în fața unor riscuri, între care focare de infecții ce vor apărea peste vară în statele din sud până la continuarea reapariției coronavirusului în această toamnă și posibilitatea apariției unor variante noi și periculoase.

De asemenea, din cauza că ritmul vaccinărilor a încetinit vizibil, imunitatea de grup – considerată de experți ca fiind atunci când include cel puțin 75% din comunitate – este încă un obiectiv îndepărtat, în special în zonele în care cei mai mulți rezidenți refuză să se vaccineze.

Efectele acestui fenomen sunt resimțite în principal chiar de persoanele nevaccinate. Potrivit CDC, 99,2% din decesele legate de COVID de la începutul anului au fost printre americanii nevaccinați.

Experții afirmă că virusul se răspândește în continuare printre cei nevaccinați la fel de repede ca în timpul focarelor masive din toamna și iarna trecute, iar acest lucru este deosebit de periculos pentru cei care nu pot fi vaccinați sau nu primesc suficientă protecție împotriva vaccinurilor (dacă sunt imunocompromiși).

Vaccinare pe ascuns

În acest context delicat, Yahoo News a citat un doctor din New York care a declarat că răspândirea variantei Delta a coronavirusului – mai contagioasă decât alte mutații – pare să convingă unii antivacciniști americani să se inoculeze cu vaccinul împotriva COVID-19, chiar dacă acest lucru înseamnă să meargă pe ascuns în spitale ca să fie injectați.

Potrivit doctorului Calvin Sun, un medic de urgență, tot mai mulți americani ce erau reticienți să se vaccineze merg în spitale ca să se inoculeze împotriva coronavirusului.

„În ultima săptămână, am avut o mulțime de antivacciniști care au venit în secret în camera de urgență,” a declarat Sun. „Confidențialitatea pacientului este un lucru minunat. Au sfârșit prin a primi vaccinul.”

„Nu trebuie să le spună prietenilor lor,” a afirmat Sun despre cei care urmăresc în prezent să se vaccineze după luni de zile în care au ezitat. „Ei pot salva aparențele, își pot menține mândria. Cred că vedem o mulțime de astfel de lucruri chiar acum, cu varianta Delta care are un impact asupra persoanelor care nu s-au vaccinat încă.”

„Cred că fiecare gest mic contează,” a afirmat doctorul Sun. „Uneori oamenii au nevoie de mult timp pentru a ajunge la un punct în care să poată lua o decizie în cele din urmă. Există oameni care cumpără primul iPhone atunci când acesta apare pentru prima dată și există oameni care așteaptă după o săptămână pentru a-și lua variantele 2.0, 3.0. Fiecare e diferit.”

Yahoo News a notat că, în timp ce unii experți au răspuns creșterii numărului de infecții solicitând luarea de măsuri federale – cum ar fi obligativitatea de a purta mască impusă la nivel național sau introducerea pașapoartelor de vaccinare – doctorul Sun a afirmat că aceasta că ar fi o decizie greșită.

„Tind să fiu mai mult adeptul strategiei: ‘Te ghidez către acel loc în care iei singur decizia și vei ajunge să vii singur să te vaccinezi,’” a declarat Sun, adăugând: „Nu le spun niciodată oamenilor ce să facă dacă nu sunt pregătiți pentru aceasta. În caz contrar, s-ar putea să fie supărați pe noi în cazul în care se întâmplă ceva rău. Dacă milioane și milioane de oameni primesc ceva de genul unui vaccin, unul dintr-un milion sau două milioane va avea un rezultat rău, și s-ar putea să se supere, să dea vina pe vaccin, iar acest lucru să facă mai mult rău decât bine.”

Sun a afirmat că preferă să explice scepticilor antivacciniști că indivizii nevaccinați au reprezentat aproape în totalitate decesele provocate de COVID.

Declarațiile lui doctorului Calvin Sun par să fie confirmate de o analiză realizată de Bloomberg, care a constatat că mai multe zone din Stratele Unite, cu rate de vaccinare relativ scăzute, înregistrează o intensificare a numărului de inoculări în contextul creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectări. Astfel, regiuni din centrul și sudul Statelor Unite – unde varianta Delta se răspândește rapid – au raportat o creștere a umărului de vaccinări în ultimele săptămâni.

Experții pun acest lucru pe seama faptului că Delta, care este extrem de contagioasă, afectează în principal persoanele nevaccinate. Specialiștii susțin însă că vaccinurile autorizate să fie administrate în SUA sunt eficiente împotriva acestei variante, chiar dacă nu în proporție de 100%.

„Vaccinurile COVID-19 sunt eficiente și reprezintă un instrument critic pentru a controla pandemia. Cu toate acestea, niciun vaccin nu este 100% eficient în prevenirea bolilor la persoanele vaccinate. Va exista un procent mic de persoane complet vaccinate care încă se vor mai îmbolnăvi, sunt spitalizate sau mor din cauza COVID-19,” se afirmă pe site-ul CDC.

„Ca și în cazul altor vaccinuri, vor apărea probleme cu vaccinurile, chiar dacă ele funcționează conform așteptărilor.” În prezent, cele trei vaccinuri împotriva virusului autorizate pentru utilizare de urgență în Statele Unite sunt produse de Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson.

În aceeași notă, CNN a relatat, citând declarația unei doctorițe locale, că unii locuitori din Missouri se vaccinează în secret pentru a evita criticile familiilor și prietenilor care se opun vaccinării. Unii dintre antivacciniștii care s-au inoculat s-au deghizat pentru a nu fi recunoscuți de apropiați și au cerut personalului medical să le protejeze identitatea.

Surse: Yahoo News, Bloomberg, AP, New York Times, CNN, CDC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

60 comentarii

 1. Campania de vaccinare nu are limite de ticalosie si minciuna, nici la noi nici la altii.

  • Își pun cagule și măști, merg târâș pe coate, se furișează pe după copaci, se duc in spitale și se înțeapă. Dau și șpagă numai sa nu fie desconspirați. Haha

  • am indraznit sa cred ca sunte-ti independenti..mare greseala…si antivaccinistii merg ei,asa,incognito..’STITI IO SUNT ANTIVAXX..DA VREAU SA-MI MA VAXX….ASA PE SESTACHE..bai…astia..rusinica..

  • Nu asa convingi oamenii sa, și vaca vaccinul, este o prosteala pe fata

 2. Cea mai irosită zi este aceea in care nu ai ras!

  • Cine ii mai crede și pe ăștia…dacă vrei sa afli cât costă viața ta, întreabă un doctor.

 3. La Sosoaca se explica: cand au vrut s-o vaccineze, s-a pierdut seringa printre patratelele de pe abdomen 🤣

 4. Probabil si Sosoaca are certificatul verde, ca deh… ea are nevoie de mobilitate :)))

  • Ce mobilitate la 160 kg?! Incearca tu sa fii mobil cu 100 kg in plus in spate.
   Inca o oala de sarmale si nu o mai poti scoate pe usa.

 5. Ce inseamna miciuna patetica?
  Cum vine aia?

 6. Își pun cagule și măști, merg târâș pe coate, se furișează pe după copaci, se duc in spitale și se înțeapă. Dau și șpagă numai sa nu fie desconspirați. Haha

 7. Un doctor american susține că mama sa a fost inoculată pe ascuns în toaletă de un antivaccinist !

 8. Avem și noi un specimen care se găsește în această ipostază, îl cheamă Barbu Gh

  • @Eugenio,
   Fă, fată, de ce-ai fugit de pe centură? Vezi că-ți rupe oasele șeful, domnul Barbu când te prinde. Dacă nu ești cuminte iar te vinde țigoinerilor, fă!

  • Eu, Erbicidu, dacă nu bag destule doze în vene, mă visez Eugen(ia) și latru prostii waxeriste în loc să aduc bani stăpânului meu, Barbu Gh. care m-a trimis la produs pe centură, după cum bine merit ca o waxeriță ce sunt!

 9. Vad ca multi comentatori de mai sus pretind ca ar fi surprinsi.

  Cum s-a vaccinat si Barbu de aici, de ce ar fi doar el o exceptie? 🙂

  De fapt, e un fenomen psihologic destul de intalnit : omul nu e de acord cu principiul vaccinarii, dar e atat de convins ca el e un caz atat de deosebit, incat considera ca totusi pentru el, vaccinarea e in mod exceptional justificata. Dupa vaccin, o sa continua sa mearga la proteste anti vax cu aceeasi (sau mai mare) fervoare.

  Am mai citit un raport similar legat de femei care se declara ferm anti-avort, si totusi se programeaza pentru astfel de proceduri. Si raman la fel de ferme si dupa.

  Fascinant, in orice caz. E si asa ceva parte din natura umana

  • Perfect adevarat. A se vedea si politicienii anti-gay din Ungaria, care au fost prinsi la orgii gay, culmea, pentru ca nu respectau restrictiile COVID.

 10. Nu există antivaccinisti, ăsta este un termen pentru niște băieței/fetițe speriați de un ac. Trebuie doar lăsați în pace și ridicate toate restricțiile. Atunci îi prinde panica, cat timp sunt protejați, sunt doar tari în clonț.

  • Așa, așa, sunt numai waxeri reduși mintal, ca mine, ca tine…

  • se cheama tripanofobie si ca orice fobie e negata cu inversunare cu argumente ilogice sau atacuri la persoana , e descrisa de mult, unii se cred pionieri da au deja un secol!

 11. Să presupunem prin absurd că au dreptate şi să le facem jocul şi să vedem ce a ieşit după logica lor.
  ——————
  – Deci, au început că virusul e făcut de om şi scopul lui e de împuţinare a populaţiei globale şi aşa a început marele război de scindare a Covorului…..SAU DEJA AŢI UITAT CARE ERA MAREA DILEMĂ DE LA ÎNCEPUTUL COVIDULUI?
  – Apoi orice restricţie care s-au luat nu au fost de acord cu ea pentru că erau siguri că virusul a fost făcut pentru exterminarea lor şi o protecţie nu făcea decât să încetinească acest proces de exterminare.
  – Apoi a apărut vaccinul şi când au văzut că e pe cale de a se opri marea împuţinare a populaţiei indignarea lor a fost atât de mare încât îl refuză.
  ——————
  Totuşi ne întrebăm dacă virusul a fost făcut de om cu un scop precis (că chiar voi aţi spus-o că ăsta e motivul care va pornit) nu credeţi că s-au asigurat să facă şi un antidot înainte ca să nu se împuţineze cei care au făcut virusul, deci nu înţelegem ce au împotriva vaccinului care e antidotul SAU AVEM DE-A FACE CU O SECTĂ DIN AIA CARE SE SINUCID ÎN MASĂ ODATĂ CU GURU ŞI O FAC PREVENTIV CA SĂ NU MAI APUCE SFÂRŞITUL LUMII?

  Hotărâţi-vă măi odată vreţi să vă ucidă globaliştii sau să vă salveze cu vaccinul pentru că ori vor să vă ucidă sau vor să vă salveze sau credeţi că făceau atâta circ cu pierderi enorme economice şi băneşti globale doar să facă o farsă CUM VEDEM CĂ ĂSTA E ULTIMUL VOSTRU ARGUMENT?
  Măi fraţilor aţi început cu o prostie de aţi ajuns să v-o contraziceţi că aşa se întâmplă când memoria voastră e mai scurtă ca a unei maimuţe şi nu vă mai amintiţi de unde aţi pornit de v-aţi creat bula în care tot vă învârtiţi.

  PS: chiar nătângii ăştia de antivacciniști în ziua când vor ajunge lucrurile atât de grave încât nici chiar nebunia lor nu o mai pot ţine în iluzii şi vor cădea pe capete vor fi cei mai vocali ca să fie salvaţi.

  • Ng, ngng… asa ete, waxerii e toba de intelighentia, ei stie tot, ei are dreptate mereu! Cei mai destepti e waxerii ca tine, ca Eugenia, ca mine, ca Caitifa, miki… e peste tot waxeru desteptu…

  • să cădem noi pe capete! Veți rămâne la jumate (punct ro) și fericiți! Amin!

  • Ai scris mult și prost, n, ai înțeles nimic, tu crezi ca în acele lavlboratoare de resetare mondiala gândesc atât de mărunt ca tine, eu știu ca ești plătit la postare, dar nici chiar asa

 12. Așa este, waxeru știe că așa face el pentru a isi dubla-tripla doza de bagat in vene… Atfel buba mare, vine sevrajul…

  • Eu sunt doar un handicapat_mintal și clonez pe Barbu, pe Mirela și pa alții care nu vor să waxerească mizerii!

 13. How the hell can you spot an antivax in a crowd?
  La fel cum recunoști antisemitii din Germania?

 14. Dar ce opărită la biluțe ești azi coano Bărbuleo…
  :)))))

  • Mersi că mi-ai spus, nu aveam de unde să știu asta 😉

  • Eu, Erbicidu/Eugen(ia), dacă nu bag destule doze în vene, mă visez fetiță waxeristă și latru prostii waxeriste în loc să aduc bani stăpânului meu, Barbu Gh. care m-a trimis la produs pe centură, după cum bine merit ca o waxeriță ce sunt!

  • Clonă borâtă, waxerii clonați ca mine, Eugen(ia) și restul de waxeri cretinoizi suntem mereu opăriți de waxeri ce suntem.

 15. Ai pretentii prea mari de la un haurolac pesedist.
  A facut o salata cu romana si engleza. Pe ambele le-a invatat de la televizor.

 16. Foarte bine ca se vaccineaza. E decizia lor si trebuie respectata. Nu inteleg de ce s-ar ascunde totusi, dar pana la urma e treaba lor si asta.

  „imunitatea de grup – considerată de experți ca fiind atunci când include cel puțin 75% din comunitate”
  Asta insa este o minciuna. Nu se va intampla indiferent de procentul de vaccinati, pentru ca si ei se infecteaza si transmit boala.

  Mai mult, daca informatia scapata zilele trecute pe surse din CDC este adevarata, conform careia titrul viral este chiar mai mare la vaccinati decat nevaccinati, inseamna ca ADE in cazul vaccinului se confirma si am cam pus-o cu totii cu ocazia urmatoarei tulpini rezistente ce va aparea.

 17. Multă prostie si manipulare la apostolii vaccinării :
  – De ce să se vaccineze pe ascuns, cine îi cunoaște la centrul de vaccinare ?
  – Dacă vaccinații sunt protejați, de ce îi deranjează nevaccinații, că nu se pot infecta decât între ei ?
  – Dacă vaccinații pot lua boala, „formă ușoară”, atunci și ei pot transmite boala, de ce ei au libertatea să infecteze ?

  Oricum pui problema, nu rezistă logic prostiile istericilor care vor impusă vaccinarea altora.
  Vedeți-vă de viață, v-ați vaccinat, guvernul v-a dat dreptul să vă plimbați, să chefuiți, care mai e problema voastră ?!

  PS. Am făcut Covid, dar testele PCR au eșuat, iar „metodologia DSP” nu ia în considerare 3 teste pozitive de anticorpi, făcute la Synevo. Prin urmare nu au vrut să mă înregistreze și să îmi dea certificatul, decât dacă stau în carantină, după ce m-am vindecat ! Noaptea minții.
  Nu am nimic impotriva vaccinurilor, soția s-a vaccinat, pe părinții mei i-am înscris chiar eu la vaccinare, dar sunt total împotriva obligativităților, restricțiilor, a manipulărilor.

  • Cică „Nu am nimic impotriva vaccinurilor, soția s-a vaccinat, pe părinții mei i-am înscris chiar eu la vaccinare, dar sunt total împotriva obligativităților, restricțiilor, a manipulărilor.“

   Ai maturitatea unuia de doișpe ani.

  • 👍👍👍
   “Specialistii”, la fel ca si “jurnalistii” si comentatorii nu pricep un lucru simplu : a fi impotriva vaccinarii nu are NICIO legatura cu a fi impotriva vaccinarii OBLIGATORII . Take your heads out of your asses ! alde G4 & Miki . Bucurati-va de “libertatile “ si “protectia” oferita de vaccin si lasti-ne pe noi, restul, sa ne bucuram de linistea deciziilor persoale si asumate .

  • „dar sunt total împotriva obligativităților, restricțiilor, a manipulărilor.”
   care obligativitate?
   care restrictie?
   manipulezi doar tu paici, ca va inchide in casa pe voi astia fara patalama.

   restrictiile sunt necesare pentru o reducere a infectarilor, ca vitele nu au nici bun simt nici responsabilitate fata de restul, ex: cum aterizeaza aia de la Londra acum cu hartii false.
   te-ai infectat si pentru ca sunt multe vite pe strada, dar esti cu ei, nu impotriva lor. preferi sa te imbolnavesti decat sa avem o minima restrictie ca sa inteleaga dobitocii ca trebuie sa se vaccineze.

  • @ 0,09 neuroni,
   „care restrictie ?
   …restrictiile sunt necesare ”

   Te contrazici singur in cele 2-3 propozitii penibile.

 18. Uite ca să vă facem în ciudă că numai ei se bate cu globalişti şi nu le luaţi apărarea şi să fiţi în stradă cu ei o să încercăm noi să vă deşteptăm şi poate aderaţi la mişcarea lor.
  Cum deja nu mai trebuie să vă explicăm că va explicat ei că sunt duşmani convinşi împotriva globaliştilor care vor să îi extermine cu vaccinul e de la sine înţeles că ţinta sunt ei şi de aceea toată media 5G şi cea paralelă duce un război de demonizare împotriva lor cu încercarea de ai cipa ca să îi poată controla să meargă la vaccin ca să îi poată extermina.
  Deci e simplu:
  ———–
  – Scopul e de ai face pe toţi să se vaccineze ca apoi efectele care vor apărea îi va extermina în timp.
  – Apoi când se va termina exterminare şi cei care nu se vor vaccina vor supravieţui şi vor repopula planeta după bunul lor bananier scopul a fost atins.
  ———–
  Concluzia: „GLOBALIŞTII ĂŞTIA SUNT ATÂT DE PROŞTI ÎNCÂT VACCINEAZĂ PE TOŢI CEILALŢI ÎN AFARĂ DE AUR CA SĂ ÎI EXTERMINE ŞI NU ÎNŢELEG CĂ LA FINAL DOAR AUR VA RĂMÂNE SUPRAVIEŢUITORII RĂMÂNÂND CU DUŞMANII CARE VOR SĂ ÎI EXTERMINE”.

  Deci gata sunteţi lămuriţi iar la final vor rămâne doar globaliştii şi AUR, nu vi se pare că ceva e în neregulă la povestea asta dacă globaliştii îşi extermină fanii INSISTÂND CU VACCINAREA CĂ NUMAI FANII LOR SE ÎNGHESUIE LA VACCINARE DUPĂ SPUSELE CU GURA LOR A ANTIVACCINIŞTILOR DOVEDIND CU FIECARE ARGUMENT ADUS DE EI ACEST LUCRU şi îi lasă pe ăia care nu le sunt fani să supravieţuiască…..CHIAR NU PRICEPEŢI UNDE BATEM ŞI CĂ AŢI ÎNŢELES TOTUL EXACT PE INVERS?

 19. Ar fi fost credibilă știrea dacă nu era precizarea ”merg pe ascuns”. Așa, se vede că e o minciună propagandistică, de felul celor care au apărut și la noi la știri de vreo două zile, cu ”pocăiți” pe patul de spital care vezi doamne au înțeles în ultimul moment ce important e să te vaccinezi.

  • Nu știam de faza cu pocăiții, dar parcă nici mie nu-mi vine a crede că habotnicii ar putea ieși din matca ideilor puține dar fixe, gen viața de apoi. Mai dă și evoluția rateuri, vezi behăitorii antivacciniști.

  • Erbicide, dacă ești waxer ce naiba să pricepi, waxere cretinoid!

 20. Da, nu mai știu ăștia ce să mai zică… Anti-vaxeri pe naiba, nehotărâți poate. Frica de moarte este cea mai mare ispită. Totuși, cuvintele Lui Dumnezeu „nu vă temeți de cei care ucid trupul iar apoi nu mai au ce să mai facă” ar trebui să ne încurajeze să alegem ce este „plăcut Lui Dumnezeu”. Doamne ajuta!

  • Tu chiar crezi că prietenul tău imaginar „doamne“ are vreo putere magică? Dacă da, atunci noroc bun dacă dă nea covidul peste matale!
   :)))))

 21. Chiar și pe ascuns, bine că se duc. Numai așa salvăm planeta de pandemie !

 22. Si atunci cum ne mai scapa covidul de maimutele antivacciniste? Acum chiar sunt ingrijorat, speram sa scapam de medievalii religiosi si de abonatii la fake news.

 23. „Ei pot salva aparențele, își pot menține mândria. ”

  Caci despre asta este vorba in lumea aceasta de azi, sa salvam aparentele. Ca sta planeta sa moara, ca nu ne mai suporta prostia, ipocrizia, fudulimea, lenea si egoismul ne doare la patina. Aparentele conteaza! Cu aparentele pastrate vom disparea! Fhutu-va-n gura pe toti cei care tineti la aparente!

  • Omul nu are nicio legatura cu planeta, prostavane!!! Omul este un parazit care va fi inlaturat definitiv mai devreme sau mai tarziu, e chestiune de timp( destul de scurt) din pacate pt noi si din fericire pt planeta!!!

  • @Cioabă:

   Mă tristuțule, mă! Vorbești aiurea despre viață în loc să o trăiești.
   :)))))

 24. „Ei pot salva aparențele, își pot menține mândria. ” – cel mai important pentru om in zilele astea, APARENTELE si MANDRIA !!!

  • @ Alin – Exact la declaratia asta m-am oprit si eu! Cine naiba poate sa-si traiasca viata (unica) mergand doar pe aparente si mandrie? Daca face totul pentru aparente, de trait, cand mai traieste el pentru el, asa cum este el ca individ unic?

 25. Da, așa e. Că ne convine, că nu, deja trăim într-o idiocrație, iar în idiocrație aparențele și vanitatea sunt valorile supreme.

  D-aia și fac atâta hărmălaie spoită în cuvinte mari, „libertate“, „dictatură medicală“ etc, covidioții antivacciniști pentru că dacă ar admite că se înșeală, toată viața lor anostă ar deveni și mai anostă și mai goală și ar trebui să accepte că nu-s decât niște mațe umblătoare, ființe inepte cu preocupări reduse strict la metabolism.

  • @Erbicidu – Daca nu esti erbicidul de mai sus, inseamna ca esti cel real (mare diferenta la text).

  • Salutare Kafka, păi tocmai tu să ai îndoieli? 😉

   Să răsucesc o vorbă: nu sufăr din cauza absurdității, mă distrez de fiecare minut al ei. :))

 26. Eram într-o zi pe uliţă şi urmăream pe unul care părea un USR-ist mai grăsuţ să văd dacă nu e gravid şi stăteam la distanţă să nu mă lase şi pe mine gravid şi cum îl urmăream aşa de după gard îmi tot trecea numai gânduri care de obicei nu le aveam că USR-iştii ăştia chiar şi neuronii ni le surescitează de la câţi hormoni vor să ne dea şi cam astfel de gânduri îmi veneau.
  De ce ar vrea globaliştii să ne extermine pe toţi că înţelegem că au ceva nu noi ăştia mai tradiţionalişti dar de ce ar folosii o strategie comună şi să extermine pe toţi la vrac numai să ne extermine pe noi cei care suntem împotriva lor când ştiu că oricum cei tradiţionaliştii ca noi nu vor pune niciodată botul la ei şi vom refuza orice metode vor folosi pe noi.
  Deci tot mă întrebam de ce totuşi globalişti ăştia insistă cu exterminarea asta comună când oricum pe noi tradiţionaliştii nu ne vor prinde şi la final numai proprii lor susţinători îşi vor elimina şi mă tot gândi aşa până USR-istu se întoarse şi mă săgetă cu o privire ca şi cum m-ar lăsa gravid şi deodată neuronii mei se surescită subit de îmi trecu următorul gând „şi dacă globaliştii ştiau că oricum noi tradiţionalişti nu vom accepta nimica din ce ne va oferi”.
  Măi tată măi când mă săgetă gândul ăsta parcă simţi că rămăsei gravid că parcă toate se potrivi că începu Covidul ăsta prima dată cu o răceală mai agresivă de nu îl luam în seamă că îl doftoriceam cu supe şi când văzu ăştia că nu merge cu noi vru să ne fenteze psihologic şi să bage frică în noi cu botniţe şi restricţii în case să punem botul şi când văzu că nu merge nici cu frici din astea au apelat la arma finală şi au spus că virusul e mai virus decât era că poate ne vor enerva şi ne vom aduna toţi împotriva lor şi aşa se întâmplă.
  Dar ce nu înţelegem de ce nu ne-au dat de la început vaccinul sau de ce nu ne-a spus că e un vaccin pentru a ne feri de un virus care ne lasă impotenţi şi uscate pe toţi că ne-am fi înghesuit toţi buluc la vaccin aşa că concluzia este că vreau să împartă taberele şi să pună deoparte tradiţionaliştii iar de cealaltă parte neo-marxiştii ca să ştie pe cine să extermine.

  Măi tată dacă nu vor să ne extermine pe toţi şi au pus un plan diabolic de a ne împărţi înainte că dacă nu ne voiau împărţiţi nu ne lăsau să deschidem gura dar să facem mitinguri (nici măcar nu ne spunea că este virus şi pur şi simplu ne exterminau) şi cum ştiau că vom refuza orice de la ei nu cumva îşi vaccinează acuma susţinătorii ca prevenţie împotriva adevăratului virus care va urma udată ce ne-au împărţit?
  Ce ne facem măi că doar nu şi-or extermina susţinători ştiind oricum că noi nu ne vom vaccina niciodată că ăsta e gândul care nu mă lasă şi îmi revine obsedant în cap?

  • @Cufuritului dilematic:

   Eu cred că „poietul“ într-o criză mediocră de melancolie etilică, ne transmite că, vorba lui Postelnicu, „Am fost (și rămân) un mare dobitoque!“

   Ce condei fleșcăit ai, precis ești taximetrist, nu-i așa? :)))))

 27. Eu sunt în continuare curios să aflu dacă în cazul pacienților diagnosticați cu Covid s-au aplicat manevre de resuscitare și dacă nu ” colegiul medicilor” și restul instituțiilor abilitate iartă culpa neaplicării BLS- ului?