G4Media.ro

Un director care se ocupă de terenurile agricole ale statului, arestat preventiv…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Un director care se ocupă de terenurile agricole ale statului, arestat preventiv într-un dosar DNA de corupție. E acuzat că a cerut mită 350.000 euro pentru ca să trucheze o licitație pentru arendarea a 650 de hectare

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Marius Ionel Nuță, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat DNA.

La 21 martie 2023, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului.

Agenţia Domeniile Statului (ADS) este o instituție care gestionează terenurile agricole deținute de statul român.

Procurorii îl acuză pe Marius Ionel Nuţă că ar fi cerut mită de la un om de afaceri (martor în dosar), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu.

Potrivit informațiilor G4Media, e vorba despre un teren din comuna giurgiuveană Băneasa, sat Pietrele.

În contul aceleiaşi sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Omul de afaceri i-ar fi remis inculpatului Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial. Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dar cel care a castigat cat a dat,fiindca acolo e zonă irigabilă?Om te faci!Sau ce „ștangă”politică a avut?Redeventa tot asa,de nimic, a ramas,la 400kg./ha.,sau s-a mai marit si ea,că vorba aceea ai n-ai ploaie acolo faci recoltă nu glumă!?