G4Media.ro

Un deputat USR acuză parlamentarii PSD din Comisia de control SRI că…

Un deputat USR acuză parlamentarii PSD din Comisia de control SRI că s-au opus cererii de informații de la serviciu privind filarea ziariștilor și magistraților

Deputatul Lucian Stanciu Viziteu (USR) a declarat pentru G4Media.ro că a vrut să solicite oficial informații de la reprezentanții SRI privind modul în care au fost filați doi magistrați și doi ziariști de către presupuși paparazzi RTV, dar conducerea PSD a Comisiei de control SRI s-a opus.

„Am cerut colegilor din comisie un simplu vot pentru a solicita mai multe informații de la SRI. Nu plecam nici de la premisa că serviciul a fost implicat, nici că ar avea neapărat informații despre acest caz. Am plecat însă de la premisa că experții de acolo pot măcar să ofere informații despre ce tip de aparatură a fost utlizată în filajul celor doi jurnaliști și a celor doi magistrați. Din păcate, ca de atâtea ori în trecut, parlamentarii de la PSD și de la ALDE se tem pur și simplu să întrebe chestiuni ce ar putea măcar teoretic să pună SRI în situația de a răspunde pe o chestiune punctuală”, a declarat Viziteu pentru G4Media.ro.

”Am spus încă din primele luni de mandat că așa-zisul control exercitat de cei de la PSD-ALDE nu este nimic mai mult decât o mascaradă. În acest caz însă, îmi pun întrebarea și altfel: nu cumva cei de la PSD-ALDE încercau de fapt să-i protejeze pe cei care au făcut acele filaje? În orice caz, chiar dacă nu a existat un vot în comisie, cer public conducerii Serviciului Român de Informații ca, în limitele stabilite de lege, să facă totuși clarificări pe acest subiect si sa le trimită Comisiei sau, dacă consideră necesar, să le facă chiar publice. Cred că este un subiect de interes public, care implică atât magistrați, cât și jurnaliști peste care nu putem trece prea ușor daca vrem sa respectăm independența justiției și a presei – mai ales după ce a existat un asalt concertat din partea PSD și a mafiei asupra justiției și a presei independente”, a mai spus deputatul USR.

Context:

Postul de televiziune România TV controlat de fugarul Sebastian Ghiță, inculpat în mai multe dosare la DNA, a difuzat vineri seara imagini cu Horațiu Radu, procuror, ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei.

  • Vezi aici înregistrarea difuzată de România TV

Imaginile au fost preluate rapid de publicațiile Gândul, deținut de Radu Budeanu, cercetat de DNA, și de EVZ, deținut de Dan Andronic, trimis în judecată de DNA, și prezentate drept ”dovada” unei pretinse conspirații împotriva noilor procurori șefi numiți joi de președintele Klaus Iohannis.

În realitate, cei patru sărbătoreau ziua de naștere a procurorului Horațiu Radu, după cum au declarat participanții la întâlnire pentru G4Media.ro.

Teoria pretinsei conspirații împotriva numirilor noilor procurori șefi a fost lansată de ziarul Gândul încă din data de 12 februarie și a fost preluată in extenso de postul de televiziune Antena 3, fondat de Dan Voiculescu, fost pușcăriaș condamnat definitiv în dosarul ICA pentru corupție.

În esență, ziarele și televiziunile controlate de cei patru moguli cu probleme penale (Radu Budeanu, Dan Andronic, Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu) acreditau ideea că cele câteva voci critice din presă și magistratură la adresa noilor procurori șefi s-ar explica printr-o pretinsă conspirație împotriva acestora coordonată de procurorul Horațiu Radu, care implica și G4Media.ro.

G4Media.ro respinge ferm aceste acuzații, toate semnele de întrebare ridicate în privința noilor numiri fiind ridicate pe bază de fapte, pe baza dezvăluirilor altor colegi din presă și urmărind exclusiv interesul public legitim ca în aceste funcții să ajungă procurori fără vulnerabilități.

Coincidență sau nu, ziarele și posturile celor patru clienți ai DNA au susținut puternic cele trei propuneri în funcțiile de procurori șefi: Gabriela Scutea la Parchetul General, Giorgiana Hosu la DIICOT și Crin Bologa la DNA și au trecut sub tăcere dezvăluirile privind marile vulnerabilități ale Giorgianei Hosu.

Foto: Lucian Stanciu Viziteu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Încă o dovada ca doar majoritatea parlamentara aflata la putere poate descâlci lucrurile in tara asta: prin solicitari punctuale se poate „bate șaua să priceapă iapa”.
    fără sa pui la treaba SRI, ANPC, ANAF, MAI, CURTEA CONTURI, sa lasi doar ministrii sa se descurce dupa capul lor, sa trimiți doar interpelari si sa accepti resemnat orice raspuns, inseamna sa fii doar un cioban din Miorița – aflat in Parlament

  2. Cum? Nu se poate! Trebuie să fie vorba de o neînțelegere! „Securiștii” sunt de partea…cealaltă, de partea USR-ului și de partea PNL-ului, doar Daddy a spus-o in nenumărate rânduri și refuz să cred că cei din „Statul Paralel” pot fi purtători de câte trei trandafiri roșii la butoniere…

  3. Sigur, slugile RTV sunt parte din mafia de stat.

  4. Nu pot sa cred,SRIul post decembrist,descendent al criminalei securitati prea putin reformata,face actiuni de politie politica.Wow :))

  5. Bă, voi vă dați seama că g4media se dă de ceasul morții de câteva zile să ne explice că Werner a pus șefii de parchete în cârdășie cu Ghiță și Varanul?

  6. Securistii din politica apara securistii din presa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.