G4Media.ro

Un deputat arab din Knesset, Ayman Odeh, primește un dispozitiv de securitate…

Foto: Captură video

Un deputat arab din Knesset, Ayman Odeh, primește un dispozitiv de securitate după ce a denunțat grupurile infracționale organizate care au comis anul acesta peste 150 de omoruri în sectorul arab al societății israeliene

Șeful alianței predominant arabe Hadash-Ta’al a primit un dispozitiv de securitate după ce grupuri criminale au emis amenințări cu moartea împotriva sa pentru că a denunțat violența criminală galopantă în comunitățile arabe, a dezvăluit Odeh sâmbătă, citat de Times of Israel.

„Demonstrațiile noastre au început să deranjeze organizațiile criminale. Formula este clară – este vorba fie de comunitatea noastră, fie de grupurile criminale, iar noi le vom învinge”, a declarat MK Ayman Odeh pentru Channel 12 news.

Odeh, care a făcut studii de drept la Craiova în anii ’90, a declarat că a fost informat de amenințările la adresa vieții sale de către garda Knessetului și că va fi de acum înainte atent supravegheat de securitate.

„Fac din nou apel la forțele de ordine și la guvern: Eradicați criminalitatea în societatea arabă, pentru că nu faceți suficient”, a adăugat deputatul Odeh.

Hadash-Ta’al, cu cinci deputați din 120 și partidul islamist Ra’am, tot cu 5 deputați, ambele în opoziție au făcut presiuni asupra premierului Benjamin Netanyahu pentru a adopta măsuri menite să abordeze problema infracțiunilor violente din orașele arabe, în condițiile în care numărul de omucideri din 2023 spulberă cifrele record stabilite în ultimii ani.

„Organizațiile criminale din societatea arabă au primit undă verde din partea guvernului pentru a se dezlănțui și a ucide, iar acum se simt confortabil să amenințe membrii Knessetului care încearcă să le oprească”, a acuzat sâmbătă partidul Hadash al lui Odeh într-un comunicat.

„Doar o țară care nu se respectă pe sine este capabilă să ignore o situație în care oficiali aleși sunt amenințați și chiar uciși de criminali”, a adăugat Hadash.

Guvernul s-a confruntat săptămâna trecută cu critici din ce în ce mai severe pentru lipsa de reacție sa la agravarea criminalității, după ce doi politicieni locali au fost uciși în tot atâtea zile, inclusiv unul împușcat mortal într-o cvadruplă omucidere în orașul Abu Snan din nordul țării.

Vineri, poliția a arestat încă doi suspecți în legătură cu uciderile din Abu Snan, care a fost unul dintre cele mai sângeroase acte de violență criminală din acest an și care a avut loc la două luni după ce cinci persoane au fost ucise prin împușcături în masă la o spălătorie auto din Yafa an-Naseriyye.

Potrivit grupului de advocacy anti-violență Abraham Initiatives, 159 de membri ai comunității arabe din Israel au fost uciși de la începutul anului, majoritatea în împușcături. În același interval de timp, anul trecut, au fost uciși 68.

Asasinatele fac parte dintr-un val de crime violente care a cuprins comunitatea arabă în ultimii ani. Mulți lideri ai comunității dau vina pe poliție, despre care spun că nu a reușit să ia măsuri împotriva organizațiilor criminale puternice și ignoră în mare parte violențele. De asemenea, ei indică decenii de neglijență și discriminare din partea guvernului ca fiind cauza principală a problemei.

Cetățenii arabi/palestinieni ai Israelului reprezintă 20% din totalul populației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...