G4Media.ro

Un cutremur puternic de suprafaţă a lovit insula Mindanao din Filipine, împiedicând…

Un cutremur puternic de suprafaţă a lovit insula Mindanao din Filipine, împiedicând căutarea a zeci de persoane prinse de o alunecare de teren soldată deja cu 28 de morţi

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 5,8 care s-a produs la numai 10 kilometri adâncime a lovit sâmbătă insula Mindanao, a doua ca mărime din Filipine, potrivit datelor furnizate de USGS, instituţia de monitorizare geologică din Statele Unite, relatează News.ro.

Echipele de salvare care caută zeci de persoane dispărute în urma unei alunecări de teren produse anterior în oraşul Maco din provincia Davao de Oro, din sudul Filipinelor, au fost nevoite să îşi întrerupă operaţiunile din cauza cutremurului, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.

Bilanţul alunecării de teren, care a avut loc marţi seară la un sit de exploatare auriferă, a ajuns la 28 de morţi, 77 de persoane fiind încă dispărute şi 32 rănite, inclusiv o fetiţă de 3 ani salvată vineri după 60 de ore petrecute sub dărâmături.

Ploi torenţiale s-au abătut asupra oraşului Davao de Oro în ultimele săptămâni, declanşând inundaţii şi alunecări de teren.

Agenţia de seismologie din Filipine a evaluat că seismul de sâmbătă, care a avut loc la ora locală 11.22 (5.22, ora României), a avut magnitudinea de 5,9 şi s-a produs la o adâncime de 27 km. De asemenea, agenţia filipineză a precizat într-un buletin că nu se aşteaptă la pagube, dar că ar putea avea loc replici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...