G4Media.ro

Un cuc alergător în fața zidului lui Trump – un mexican a…

Sursa foto: birdpoty.com

Un cuc alergător în fața zidului lui Trump – un mexican a câștigat cu această fotografie premiul ”Fotograful de păsări al anului”

”Bird Photographer of the year”, un titlu ce se acordă anual de către un site de profil, a fost câștigat în acest an de un mexican care a surprins un cuc alergător oprit în fața zidului care desparte Statele Unite de Mexic, ridicat în timpul administrației Donald Trump, scrie BBC.

Fotografia lui Alejandro Prieto a fost selectată din 22.000 de lucrări, iar autorul susține că imaginea evidențiază amenințarea la adresa biodiversității pe care o reprezintă zidul.

Regiunea de frontieră SUA-Mexic este un ecosistem delicat, cu migrații regulate de animale și păsări care se deplasează spre nord și sud pe continentul american, scrie BBC. În această regiune, o serie de specii trebuie să treacă granița pentru a se împerechea cu verii lor diferiți genetic, inclusiv jaguarul nord-american pe cale de dispariție și ursul negru, care a fost reintrodus în Texas în anii 1990. „Zidul de frontieră traversează deșerturi și munți. Nu este doar deșert acolo și este de fapt foarte populat, cu peste 1.500 de specii de animale și plante amenințate de zid”, a spus autorul fotografiei.

Alejandro Prieto documentează viața sălbatică la granița cu Statele Unite de peste un an și este hărțuit atât de personalul care asigură securitatea frontierei, cât și de membrii cartelurilor de droguri.

Premiul a fost de 5.000 de lire sterline, iar alte categorii ale concursului au mai inclus Young Bird Photographer of the Year și Urban Birds.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ecologismul dus la extrem , o noua forma de comunism.

  2. ! andrei

    comunism? adica anihilarea proprietatii private, economie bazata pe plan, absenta unui sistem politic bazat pe pluripartidism, controlul media?

    sunteti bestial in ignoranta si superficialitate conceptuala!

    ce scoala ati facut de puteti gandi astfel?

    in loc sa vedeti ca omul pune oprelisti pana si pasarilor, o dati cu lozinci care au rolul de a inlocui gandirea!