G4Media.ro

Un copil din doi este lovit în familie, 18% se culcă flămânzi,…

sursa foto: Pexels

Un copil din doi este lovit în familie, 18% se culcă flămânzi, 5% sunt supuși abuzurilor fizice în școli, crește incidența abuzului sexual în afara familiei – studiu național Salvați Copiii

Copiii indică o incidență mult mai ridicată a pedepselor fizice aplicate în familie (46%) decât cea indicată de părinți (28%), arată un studiu lansat, luni, de organizația Salvați Copiii România. Potrivit acestuia, aproximativ 3% dintre părinți afirmă că în ultimul an a fost victimă a abuzului sexual, în aproape două treimi dintre cazuri agresorul fiind o persoană necunoscută. 2,9% dintre adolescenți au declarat că au fost obligați să întrețină relații sexuale împotriva voinței lor.

Această situație, arată organizația, confirmă un nivel acut de subraportare a abuzurilor sexuale comise asupra copiilor.

Potrivit Salvați Copiii România:

 • “Deși în scădere, acte de violență comise asupra elevilor de către personalul din școli reprezintă 5% din declarațiile copiilor, iar abuzurile emoționale 22%.”
 • “Fenomenul foametei îndurate de copiii români se păstrează la un nivel inacceptabil pentru o țară a Uniunii Europene, unul din cinci copii (18%) declarând că i se întâmplă să meargă la culcare flămând, în timp ce furturile comise pentru a mânca au rămas la același nivel ca în 2013 (2%).”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. ooo…familia traditionala. Obiceiuri ancestrale din Gradina Maicii Domnului.

 2. Da, e o ţară de sălbatici violenţi.

 3. Copiii nu trebuie loviți. Copiii trebuie răsfățați cat se poate de mult . Copiii trebuie învățați că dacă nu primesc ce vor , își pot bate părinții și le pot vorbi urat părinților.

  • Imi pare rau ca ai fost batut. Si clar loviturile ti-au fost date in cap, cu pumnii. Mama ta a facut si avorturi din cauza animalului de barbat’su care venea beat dupa ce termina tura in fabrica, nu-i asa?

  • Ba ești prost ? Așa vorbești cu o femeie ? Ce cocalar infect . Probabil vreun puțoi răzgâiat care își crește progeniturile cu răsfăț maxim

  • Bai distr.uso, cum poti debita faptul ca un copil trebuie educat prin corectii fizice?!!! Atat te duce mintea?

  • Mai citește ce am scris . Dar folosește ochelarii . Se pare că ai ceva probleme . Iar dacă nu merge cu vorba buna , tu cum propui sa-i faci sa te asculte ? Îi pupi in cur , nu-i așa ? Vezi tu când o ajunge ăla mare, ce papara îți primești

  • @etepoc
   pe voi va doare ca oamenii isi educa copii precum toate mamiferele pe planeta asta, dar tot voi stangistilor vreti reclasificarea pedofiliei ca orientare/preferinta sexuala. Voi cu epsteinii vostri si mai toate scandalurile de pedofilie vin din zona „Woke”. Hai fa pasi ca pune majoritatea crestin-ortodoxa ciomegele pe voi.

  • lol bravo nea Mirela, zi-le transfobilor ăstora cum se vorbeste cu o femeie 🙈

  • Fă, șăfă! du-te la un curs de pedagogie sau formator si nu mai promova comportamente agresive cu copiii. Exista metode mai inteligente sa-i educi decât cele de primitivi care-ti plac tie.

  • Săracilor , va pupați progeniturile in cur iar când se fac mari va bat de suna apa in voi iar când imbatraniti , progeniturile voastre vă duc la azil că ei vor sa îți trăiască viața și să nu aibă grijă de voi așa cum ati avut voi grija de ei și ati dus răsfățul la maxim când erau mici

  • Fa Mirelo! Dacă esti si proasta, si agresiva, normal ca metodele de modelarea a comportamentului copiilor nu-ti funcționează. 🤣 Primitivilor! Niște sărăntoci intelectual, spiritual si la net worth!

  • Diana bășină tfa infecta , vorbește sa nu adoarmă :))))))) Sa vezi fa când copiii tai te vor călca în picioare și te vor duce la azil . Acum zici tu că-i crești bine dar o să vezi tu când o să putrezești la azil :))))))

 4. Copiii neloviti sunt totuși 50%.
  La limita noilor reguli europene.