G4Media.ro

Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent într-o regiune din…

Sursa foto: Pixabay

Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent într-o regiune din Tibet, fiind noul record pentru cel mai înalt arbore din China

Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent în comitatul Zayu din regiunea autonomă Tibet, stabilind un nou record pentru cel mai înalt arbore din China, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe (CAS), informează agenţia Xinhua.

Copacul din specia Abies ernestii var. salouenensis, cu un diametru care ajunge la 207 cm, a fost găsit într-o zonă vastă a unei păduri virgine de o echipă de cercetători de la Institutul de Botanică din subordinea CAS, aflaţi într-o expediţie ştiinţifică.

Acesta marchează o nouă descoperire în cadrul celui de-al doilea studiu ştiinţific realizat de China asupra platoului Qinghai-Tibet, a precizat CAS.

Pădurea virgină de Abies ernestii var. salouenensis este răspândită într-o zonă de dealuri şi văi, situată la o altitudine de aproximativ 2.300 de metri cuprinde şi copaci din diverse alte specii, unele rare, dar şi orhidee şi ferigi, după cum a declarat conducătorul al echipei, Guo Ke, cercetător din cadrul Institutului de Botanică.

„O pădure virgină atât de vastă şi de bine conservată poate fi atribuită condiţiilor meteorologice şi geologice locale, precum şi activităţilor umane rare. Populaţiile de copaci şi ecosistemele de aici sunt de mare valoare pentru cercetarea ştiinţifică şi protecţia ecologică”, a spus Guo.

Înălţimea copacului a depăşit-o pe cea a unui alt arbore, din specia Pinus bhutanica, de 76,8 metri, descoperit recent în comitatul Medog, din Tibet, dar şi pe cea a unui Taiwania cryptomerioides de aproximativ 81 până la 82 de metri, găsit în Taiwan, notează Xinhua.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca privesti poza articolului iti dai seama imediat ca e vb de
    un copac de peste 80m inaltime si diametrul de 2m.

    • Seqouia din America de 116 m are un trunchi de 7 m și e cel mai înalt pom din Lume,și voi veniți la 82 de m cu un Diametru de 2 m,ăsta-i sprijinit de proptele?Mai ales că e și conifer cu lemn moale,poate fi și elastic ca codrul lui Eminescu nu-i așa….

  2. Se putea, g4media, sa precizati in articol ca e vorba de un brad, o specie de brad… nu toata lumea stie sa caute ce-o fi abies