G4Media.ro

Un consilier prezidențial ucrainean exclude orice concesii teritoriale către Rusia: „Războiul trebuie…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Un consilier prezidențial ucrainean exclude orice concesii teritoriale către Rusia: „Războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei”

Ucraina a declarat că nu va accepta niciun acord de încetare a focului care implică cedarea de teritoriu Rusiei, într-o aparentă înăsprire a poziției sale, relatează BBC.

Un consilier prezidențial a afirmat că Kievul nu va fi de acord cu niciun acord care să cedeze teritoriu Rusiei, deoarece Moscova s-ar putea întoarce pentru mai mult.

„Rușii își vor consolida armele, forța de muncă și vor lucra la greșelile lor… și vor începe o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă și pe scară mai largă”, a declarat Mykhailo Podolyak.

„Războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei”, a declarat duminică, într-o postare pe Twitter, Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean.

Comentariile vin în contextul în care Rusia își continuă încercările de a încercui forțele ucrainene care apără orașul Severodenetsk din estul țării, dar în același timp Moscova își exprimă disponibilitatea pentru negocieri de pace.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Toata lumea asta vrea, insa mi-e teama ca veti sta in razboi ani de zile.

  2. Și Georgia a vrut să-i scoată pe ruși din Abhazia / Osetia, după metoda marelui strateg de mai sus, dar nu a reusit, iar eroul Saakashvili a ajuns de compătimit…

    • Si Georgia a incercat,diferenta acum este ca Rusii sunt supusi sanctiunilor iar Ucrainienii primesc arme si bani de la marile puteri occidentale. Si ar mai fi „mica” diferenta ca Georgia are 4 milioane de locuitori si Ucraina 40 de milioane.

  3. Asta inseamna ca razboiul in Ucraina va dura mai multi ANI pana cand se termina resursele de SOLDATI, alimente, energie si bani ai uneia dintre parti.

    Ucraina NU va intra nici in NATO si nic in UE, asa cum am zis si acum 3 luni.

    • Una dintre parti incearca sa recruteze soldati pe 500 de euro pe luna ca sa participe la uciderea vecinilor lor,cealalta parte antreneaza soldati dintre cetatenii care vor sa isi apere tara si sa razbune genocidul asupra conationalilor. Cat despre arme una dintre parti probabil are,cealalta parte primeste oricate din partea restului lumii civilizate. Una dintre parti(cea agresoare) va termina acest razboi in genunchi,iar poporul rus care este complice la aceasta agresiune va platii 50 de ani de acum inainte pentru cele 5 secunde de celebritate ale lui Adolf Putin.

  4. Asa ziceau si japonezii in al doilea razboi mondial. pana la ultimul japonez..s-au calmat pana la urma.