G4Media.ro

Un cetăţean american care a luptat alături de separatişti pro-ruşi a fost…

Sursa foto: AFPTV / AFP

Un cetăţean american care a luptat alături de separatişti pro-ruşi a fost ucis la Doneţk

Un cetăţean american, Russell Bentley, cunoscut pentru că a luptat alături de separatişti pro-ruşi în estul Ucrainei între 2014 şi 2017, a fost ucis la Doneţk, a anunţat vineri presa rusă, citată de Agerpres.

„Russell Bentley, alias ‘Texas’, un adevărat american, din Texas, a murit la Doneţk”, a relatat pe Telegram directoarea canalului RT pro-Kremlin, Margarita Simonian.

Batalionul „Vostok”, pentru care a luptat Russell Bentley, a confirmat „asasinatul” pe Telegram, fără a preciza împrejurările.

„Russell Bentley a fost ucis. Poate că acest termen nu se potriveşte tocmai cu motivele care i-au ghidat pe cei care l-au ucis pe Russell, dar trebuie să fim de acord că astfel de acte şi cei care le acoperă fac răul banal”, a indicat unitatea militară.

Potrivit presei ruse, acest cetăţean american a dispărut pe 8 aprilie după ce a plecat să ajute victimele unui bombardament ucrainean asupra oraşului Doneţk, ocupat de Rusia în est.

În vârstă de 64 de ani, Russell Bentley s-a născut în Texas şi a lucrat ca arborist înainte de a se stabili în Doneţk şi de a se alătura separatiştilor locali pro-ruşi în lupta lor împotriva forţelor de la Kiev, lansată în 2014. Ulterior, el a obţinut cetăţenia rusă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Un dobi mai puțin.

  2. Înmormântare plăcută! 😐

  3. Am mai scapat de un gunoi …