G4Media.ro

Un cercetător român este câștigător al unui grant european de 1.5 milioane…

Un cercetător român este câștigător al unui grant european de 1.5 milioane de euro: Alexandru Tomescu este cercetător în științe computaționale la Universitatea din Helsinki

Comisia Europeană a anunțat pe 3 septembrie rezultatele concursului din acest an pentru obținerea de granturi oferite de Consiliul European pentru Cercetare (ERC) cercetătorilor aflați la începutul unei cariere independente. Alexandru Tomescu, cercetător în științe computaționale la Universitatea din Helsinki, a primit un grant de 1.5 milioane de euro din partea ERC. Proiectul său, “Algoritmi siguri și compleți pentru bioinformatică (SAFEBIO)”, va aduce contribuții semnificative în analiza datelor din secvențierea ADN, o tehnologie care poate fi folosită în diagnosticul medical, anunță Comisia Europeană.

Granturile pentru cercetători aflați la începutul unei cariere independente au o valoare totală de 621 de milioane de euro și au fost acordate unui număr de 408 oameni de știință. Granturile acestea fac parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont 2020 și au ca scop să îi ajute pe cercetători să își constituie propriile echipe și să desfășoare activități de cercetare de pionierat în diverse discipline, generând, astfel, aproximativ 2.500 de locuri de muncă pentru bursieri titulari de doctorate, doctoranzi și alți angajați.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca vrei sa faci cercetare, trebuie sa pleci din Romania.

    Aici ori esti sluga la PSD, ori suferi zi de zi nebuniile unor dobitoci lacomi.

  2. da, la Helsinki.