G4Media.ro

Un câine mort a fost asfaltat pe o şosea dintr-o comună din…

Sursa foto: Captură video

Un câine mort a fost asfaltat pe o şosea dintr-o comună din Sibiu / Drumarii: ”A fost adus de pe un drum lateral, probabil pe roţile unui tractor”

Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort, pe o şosea din comuna Porumbacu de Jos, la ieşirea spre municipiul Sibiu, ceea ce a trezit nemulţumire pe reţelele de socializare, după ce imaginile cu căţelul au fost publicate pe Internet de un localnic, anunță Agerpres.

Primarul localităţii Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, a declarat vineri că a fost sesizată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, ai cărei drumari se pare că au pus asfalt peste câinele mort de pe marginea şoselei.

„Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a avut intervenţii la lucrarea care a fost făcută anul trecut. (…) Şi eu cer explicaţii în continuare şi am apelat la cei de la Sibiu”, a spus primarul Georgeta Maria Poşa.

În replică, DRDP Braşov susţine că este puţin probabil ca drumarii să fi lucrat şi să nu observe câinele mort pe marginea şoselei şi iau în calcul că poate un tractor a trecut pe urmă pe acel drum şi a lovit câinele sau a adus pe roţile sale corpul animalului şi l-a călcat în amestecul pus de muncitori.

„Imaginile sunt din zona unor lucrări executate pe perioada de garanţie de către un prestator, lucrări ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subţire cu o grosime variabila de 0,5 – 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzură, se emulsionează suprafaţa, iar apoi se aşterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenţă mai bună. Aceste lucrări au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a părţii carosabile. Acel leş de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe roţile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic, dar a rămas aderent din cauza adezivităţii emulsiei bituminoase proaspăt turnate”, a transmis purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Angajaţii de la DRDP Braşov au îndepărtat leşul câinelui şi au reparat acea porţiune de asfalt, după ce imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

„Leşul a fost îndepărtat de colegii noştri în timpul reviziilor zilnice”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Scuze penibile. Doreii s-au amuzat teribil de eveniment si au hotarat sa-l coserve in asfalt.

  2. E ok, astfel, analizand fosile bine conservate in bitum vor sti si furnicile inteligente care vor locui pe Terra peste 650 milioane de ani ca au existat pe pamant caini uriasi.

  3. Asta arată câtă atenție este acordată lucrărilor efectuate din bani publici!

  4. am pierdut șirul ocaziilor in care am văzut cate un câine mort pe o roata de tractor….