G4Media.ro

Un bărbat din Neamț, diagnosticat cu hantavirus, o boală infecțioasă rară/ El…

Un bărbat din Neamț, diagnosticat cu hantavirus, o boală infecțioasă rară/ El se află internat, în stare gravă, la Spitalul Dr.C.I.Parhon din Iași

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ, a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus, o boală infecţioasă rară, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, a declarat că bărbatul a fost redirecţionat de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ pentru că avea stări de greaţă, vărsături, şi o stare generală proastă, cu anurie şi hematurie.

„Acesta a fost motivul pentru care a fost direcţionat iniţial la Spitalul Parhon. Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a declarat Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

„Asta înseamnă că este mai puţin transmisă prin aerosoli şi mai mult prin contact direct, de pe mâini, prin apa sau alimentele contaminate”, a precizat Nistor.

Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008, de atunci fiind confirmate 20 astfel de cazuri. Ultimul caz a fost diagnosticat în 2019.

sursa foto: Facebook\ Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. De unde se vede ca spalatul pe mîini nu se demodeaza niciodata.

 2. E delta, nu e hanta

 3. AOLEOOOO…. ALTĂ „PLANDEMIE” NE AȘTEAPTĂ!

  • Eu ,Barbu Gheorghe, ofer cazare în Brașov, strada Rozelor, nr.69, unui tânăr BLM-ist dotat. Ofer și masă dacă e treaba bună!

  • @Barbu Gh.
   uite coshmar:
   „Researchers have found the first proof that hantaviruses, which sicken and kill people in Europe, Asia, and the Americas, occur in Africa as well. But whether the new virus–dubbed Sangassou,”

 4. Era la padure la taiat de lemne legal, nu?

 5. De unde vine cuvantul suspicionat? Ca asa mi se pare de frumos si de armonios in limba romana de nici ochei nu-l intrece.

 6. „Hantavirus Pulmonary Syndrome (HPS) is a severe, sometimes fatal, respiratory disease in humans caused by infection with …”
  -si vor urma cazuri de „covid” la secteur 1……
  (noi credeam ca „hanta” e africana,
  i s-o fi cacat vre-un african prin batatura….)
  (pe de alta parte hanta pare a fi munitzie biologica conventzionala….).

 7. Pentru că unii degeaba citesc un text, ca nu inteleg ce a vrut autorul sa transmită (sunt analfabeti functionali), iar altii au atentia limitată a unui greiere:
  Anul trecut, după ce histeria valului 1 începuse să se domolească si inca guitau cu originea pangoliniana sau liliacoasa, în orașul cu institutul ala de cercetare si laboratoare de nivel 4, a fost depistat un caz de hanta. Comentariile specialiștilor au fost ca ne putem aștepta oricând la o epidemie/pandemie cu ea.
  Doar că boala este bacteriana si infectarea se face pe cale orala. Asa că e naspa ca o poti trata cu antibiotice uzuale si, daca nu lingi straini si obiecte murdare, nu merge planificată o deturnare de fonduri pentru situații de urgență.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.