G4Media.ro

Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru…

sursa foto: IPJ Buzău

Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat 7 pui de câine pe o stradă/ Polițiștii s-au autosesizat în urma unei înregistrări video apărute pe o rețea de socializare

Un bărbat din comuna Luciu, judeţul Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat 7 pui de câine, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe reţelele de socializare.

Potrivit IPJ Buzău, luni, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări, stabilind că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care a abandonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video.

Trei dintre căţei au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare iar alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, poliţiştii primind garanţia că acestora li se va oferi adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii de câine a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.

Totodată, i-au fost precizate obligaţiile legale ce îi revin ca deţinător de animale.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Foarte bine au facut politistii ! Ar trebui ca si catelusa sa fie luata in plasament de la acest individ! Cel mai probabil data viitoare va omori puii !

 2. Ipochimenul ăsta sigur dată viitoare va omorî cățelușii.
  Căreia care i-a agățat trebuia dusă la steriĺzare.
  Oare au avut polițiștii în vedere acest lucru ?

 3. Ipochimenul ăsta sigur dată viitoare va omorî cățelușii.
  Cățeaua care i-a fătat trebuia dusă la steriĺzare.
  Oare au avut polițiștii în vedere acest lucru ?

 4. Sa nu mai zica nimeni ca nu avem legi CLARE,europene.Cu cainii ne-am integrat,dar ce facem cu oamenii?! Banii lor sunt în continuare „maidanezi” pe care îi adună,unii decidenti politici cu pixul si îi „piteste” iîn „padocuri private”de nici DNA-ul nu-i mai scoate de acolo,caci cei care au îmbatosat legea cainilor i-a flescait instrumentul.
  Stie cineva cate AN-uri(autori necunoscuti) de crime,talharii,furturi si alte infractiuni sunt în evidenta politiei?Sau cate victime lasate de izbeliste? O sa devenim o tara insolita,unde drepturile animalelor sunt mai importante decat drepturile oamenilor.
  Nu sunt de acord cu ce a facut cetateanul care a fost amendat,dar,într-o tara mai putin coruptă,combaterea acestei traditii salbatice se putea face cu alte mijloace,mai eficiente si mai blande.Majoritatea oamenilor,mai ales din mediul rural,fiind obisnuiti din tata în fiu,cu aceasta atitudine fata de cainii nedoriti,nu cred ca poate sa existe o asemenea lege.Nu pot sa conceapa asa ceva.Sociologii au fost întrebati cum poate fi tratat normal,fara brutalitate juridica, acest fenomen?Nu,pentru ca era nevoie sa se aloce sume de bani,care în mediul corupt în care ne aflam s-ar fi risipit fara rezultate concrete.Concluzia puteti sa o trageti dvs..