G4Media.ro

Un bărbat din Baia Mare, cercetat de poliție pentru infracțiuni împotriva animalelor/…

sursa foto: Poliția Română

Un bărbat din Baia Mare, cercetat de poliție pentru infracțiuni împotriva animalelor/ Înmulțea acasă câini pitbull și le cupa urechile, pentru a-i vinde

Un bărbat de 34 de ani din Baia Mare este cercetat de poliție pentru infracțiuni împotriva animalelor. Bărbatul creștea acasă câini periculoși, din rasa pitbull, le cupa urechile și îi vindea, conform Poliției Române.

Comunicatul integral transmis de Poliția Română:

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Baia Mare, pentru un imobil situat în orașul Fărcașa.

Activitățile polițiștilor au vizat un bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat, în locația menționată, un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

În urma verificărilor efectuate la imobilul de pe strada Luceafărului, polițiștii au descoperit 44 de exemplare canine, de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metiși de pitbull, despre care există bănuiala că i-ar fi înmulțit, în vederea comercializării.

De asemenea, asupra 12 exemplare ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor.

Câinii au fost examinați de către medicii veterinari.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracțiunilor de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative și importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Când vă cumpărați animale, ca pe obiecte, să vă gândiți un pic și la faptul că cineva face bani pe seama lor și nu îi pasă că sunt niște suflete. Dar stai, deja le cumpărați ca pe obiecte, ce așteptări să mai avem?

  2. Ce înseamnă „le cupa urechile ” ???

    • Adica le taia urechile; probabil ziaristii de la punctulG4media sunt mai sensibilosi si francofoni.

    • Ci le decupa partea de ureche care atarna, pana la cartilaj. Un procedeu folosit pentru cainii de lupta, ca sa nu poata fi muscati de acea parte de ureche in timpul luptelor cu alti caini.