G4Media.ro

Un bărbat care a încercat să intre cu maşina în curtea sediului…

sursa foto: Pixabay

Un bărbat care a încercat să intre cu maşina în curtea sediului central al CIA a fost împuşcat de agenţii FBI

Un bărbat care a încercat să intre luni cu maşina în curtea sediului CIA din Langley, statul Virgina, a fost împuşcat de agenţii FBI după o confruntare de oră, scrie nbcnews.com.

Doi oficiali ai forţelor de ordine au pus că bărbatul a încercat să pătrundă în unitatea CIA fără a avea dreptul, în jurul orei locale 18:00, şi a fost oprit de gărzi înarmate care operează o serie de porţi.

Ofiţerii de securitate ai CIA au negociat cu bărbatul şi, după ce el a refuzat în mod repetat să plece, a fost decis ca maşina să fie împinsă din drumul de acces. La scurt timp, el a ieşit din autoturism şi a arătat că are asupra sa o armă, ulterior fiind împuşcat de agenţii FBI.

Unul dintre oficiali a spus că persoana a susţinut că avea asupra sa explozibil, dar acest lucru nu a fost confirmat încă.

Potrivit autorităţilor, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, avea probleme mintale şi a mai încercat în trecut să intre în campusul CIA. El a fost transportat la un spital din zonă. Nu este cunoscută gravitatea rănilor.

„FBI ia în serios toate incidentele armate care implică agenţii noştri sau membri ai grupurilor operative. Procesul de evaluare este meticulos şi obiectiv şi este realizat pe cât de rapid posibil având în vedere circumstanţele”, a transmis biroul într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al CIA a spus anterior că agenţii au rezolvat „o situaţie de securitate chiar în afara perimetrului securizat al cartierului general al CIA”.

Securitatea la sediul CIA este tratată cu seriorizate în mod special, pentru că în 1993 un cetăţean pakistanez a ucis doi angajaţi CIA şi a rănit alţi trei în timp ce aşteptau la semaforul din apropierea intrării principale. Mir Aimal Kasi, cunoscut drept Mir Aimal Kansi, a fugit de la locul faptei şi a fost căutat patru zile înainte de a fi arestat, readus în SUA, judecat şi condamnat. El a fost executat în 2002.

În luna aprilie, un ofiţer al Poliţiei Capitoliului a fost ucis şi un altul rănit când un bărbat a trecut de o barieră.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Il cheama Mir Aimal Kansi,deci e clar.

 2. In august 1999, aterizam pentru prima data la Washington, pe Aeroportul Dulles International. Caldura, soare, umezeala, oboseala unui drum lung, precum si emotia si teama unui nou inceput au facut din acea zi una de neuitat. Incepeam aventura studenteasca in SUA.

  M-am adaptat rapid la noua lume, una fascinanta, cosmopolita si dinamica. Aproape 70% dintre colegii mei de la George Washington University erau studenti internationali (n.r. – adica straini). Mi-am facut prieteni din toate colturile lumii (n.r. – adica americanii ii evitau, motiv pentru care nici nu s-a putt marita acolo), petreceam ore in sir discutand despre economia si politica diferitelor tari. Era o lume a dezbaterilor deschise, oneste.

  Traiam o permanenta confruntare de idei. Amfiteatrele universitatilor GWU si Georgetown gazduiau frecvent vorbitori celebri din intreaga lume, oameni de care auzisem, dar pe care nu speram sa ii intalnesc. In Langley am inteles ce inseamna toleranta si intelegerea.

  Ma uit consternata la stiri si nu recunosc orasul in care am invatat, am muncit, am locuit. Haos si violente, manipulare, radicalizare; dialogul a fost inlocuit de tipete.

  • Zicea Jordan Peterson ca a cunoscut-o pe una care evadase din Corea de Nord si care s-a dus la ceva Princeton,Stanford nush exact unde si era chiar interesata de humanities si care a spus ca a fost o pierdere totala de bani si de timp pentru ca acolo se ocupa cu indoctrinarea si ca s-a simtit ca in Corea de Nord pentru ca nu putea sa spuna ce gandeste.Deci una care chiar a fost in Corea de Nord spune ca in fac americane miroase a Corea de Nord.

  • Majoritatea oamenilor care conferentiaza in universitati sunt genul caruia nu poti sa ii scoti microfonul de la gura, care se autoinvita la televizor si care se autofilmeaza pe Youtube. Sa te duci sa ii vezi in persoana e doar sa iti cumperi adeverinta de bogat (Burduja, Armand, Kushner) sau diploma de asset slugarnic (Dragu, Catu, Sandu). Nu poti afla nimic nou care nu e deja pe Youtube, si nu poti intalni nici o persoana normala la cap.

   Cand ii lasi pe cei 6 de mai sus sa vorbeasca, iti editeaza perfect cateva fraze in limba lor de rumegus.

   Dar cand vine covidul, nu stiu saracii decat botnita, solidaritate, sa fie bine sa nu fie rau.

   Ar fi bine daca la Langley s-ar deschide si o sectie de virusologie. Poate am fi avut niste pilule azi.

 3. Da,ai dreptate,am gresit eu.