G4Media.ro

Un apropiat al lui Viktor Orban a cumpărat aproape 1.300 de hectare…

Un apropiat al lui Viktor Orban a cumpărat aproape 1.300 de hectare de teren arabil în România

Lőrinc Mészáros, prieten din copilărie al premierului Viktor Orban și unul dintre afaceriștii care câștigă contracte publice pe bandă rulantă în Ungaria, a cumpărat 1.290 de hectare de teren arabil în România, informează site-ul de știri 24.hu, citat de Digi24.ro.

Informația a fost obținută de 24.hu pe baza datelor publicate în Monitorul Oficial din România. Lorinc Mészáros, un antreprenor care câștigă în serie licitațiile publice din Ungaria, are mai multe investiții în agricultură, pe care le-a unit anul trecut într-un holding, Talentis Agro Zrt (SA). Potrivit Monitorului Oficial din 29 ianuarie, Talentis Agro Zrt a cumpărat Farmland Development Srl cu 8,35 milioane de euro, o firmă cu un capital social de 5,2 milioane euro.

Farmland a fost fondată în 2015 în România de către oameni de afaceri olandezi, care au început foarte rapid să cumpere pământ arabil în județele Arad și Bihor, totalizând 1290 de hectare.

Site-ul maghiar, citat de Digi, citează zvonuri „din piață”, conform cărora achizițiile au fost făcute din start pentru Meszaros printr-o companie olandeză paravan.

Lőrincz Mészáros face parte din cercul miliardarilor din jurul lui Viktor Orban alături de István Garancsi, István Tiborcz și Lajos Simicska, potrivit unui raport al ong-ului Corruption Research Center Budapest.

Foto: Lőrincz Mészáros și Viktor Orban (Contul personal de Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sa fie sanatos!
  Problema nu e ca a cumparat pamantul, ci faptul ca legislatia Romaniei nu supravegheaza modul in care sunt folosite terenurile.
  Este stiut ca multi din cei care detin suprafete mari de teren le lasa in paragina ,dar incaseaza subventii de milioane de euro, milioane care ulterior sunt impartite cu functionarii statului care le faciliteaza astfel de „afaceri”
  Acolo e buba.

  • Stie Daea
   Cum e cu oaia!
   Marele ministru pzd har nu are cum e cu agricultura.
   Nu are date, statistici eonate, institutii supradimensionate iar despre controlul subvențiilor nu cred ca stie cu ce se mănâncă

   Sunt mii de fermieri cu sute de mii de ha lăsate parloaga pentru care subvenția e mana cerească.

 2. Stie Daea
  Cum e cu oaia!
  Marele ministru pzd har nu are cum e cu agricultura.
  Nu are date, statistici eonate, institutii supradimensionate iar despre controlul subvențiilor nu cred ca stie cu ce se mănâncă

  Sunt mii de fermieri cu sute de mii de ha lăsate parloaga pentru care subvenția e mana cerească.

 3. daca vanzatorii de neam si tara au de vanzare…de ce nu!
  din orice iese un ban gramada… toata tara este de fapt de vanzare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.