G4Media.ro

„Ultra-alergătorii vor să se simtă inconfortabil”: Povestea femeii de 52 de ani…

Sursa foto: Pixabay

„Ultra-alergătorii vor să se simtă inconfortabil”: Povestea femeii de 52 de ani care a alergat 1.000 de km în 12 zile

„Trebuie doar să fac câte un pas, câte un kilometru… Ultra-running-ul este o relație de dragoste și ură”, a declarat Natalie Dau, într-un mesaj vocal pe care l-a înregistrat undeva pe coasta de est a Malaeziei. scrie BBC.

Femeia în vârstă de 52 de ani tocmai parcursese o treime din cursa sa de 1.000 de kilometri, din Thailanda până în Singapore, iar drumul devenea greu.

„Astăzi este prima dată în patru zile când mă întreb dacă voi termina cu adevărat acest lucru. Iubesc provocarea acestui sport, iubesc naturalețea, dar urăsc aceste momente de slăbiciune. Și ele vin des”, a spus ea.

Natalie a trebuit să parcurgă cel puțin 84 km pe zi – echivalentul a două maratoane – pentru a-și atinge obiectivul de a termina cursa în 12 zile.

Natalie este un ultra-alergător – un sportiv care participă la curse pe distanțe care depășesc 42,2 km, lungimea unui maraton. Însă nu s-a antrenat ca o atletă toată viața ei. A început să concureze când avea aproape 40 de ani, pentru a se menține în formă.

În timp ce astfel de sporturi au luat amploare la nivel global, majoritatea datelor arată că această creștere se regăsește în țările occidentale. Cifrele pentru Asia sunt greu de găsit, deși mai multe țări din regiune găzduiesc maratoane populare, precum Taiwan, Cambodgia și Japonia.

Provocarea este de a găsi mai mulți adepți în rândul sportivilor neprofesioniști care, la fel ca Natalie, aleargă pentru anumite cauze, documentându-și adesea cursele dificile pe rețelele de socializare.

„Indiferent dacă ești primul sau ultimul, nu contează. Ai făcut ceva aproape supraomenesc, ceva ce nici măcar 0,05% din populația lumii nu va face niciodată”, a spus ea.

Dar acest lucru își pune amprenta. Era arsă de soare și epuizată după ce a alergat ore întregi sub soarele arzător din Asia de Sud-Est. Șoldul ei a început să se blocheze în prima zi. În a treia zi, a făcut o infecție a tractului urinar.

În cele din urmă, a trecut linia de sosire în centrul orașului Singapore pe 5 iunie, alături de sute de alergători care veniseră să o susțină, deși era o zi de lucru.

Îmbrăcați în echipament de alergare strălucitor, au alergat prin zonele industriale ale orașului la primele ore ale dimineții, printre oamenii care mergeau la muncă.

„Ultra- alergătorii vor să se simtă inconfortabil

Ultra- alergătorii sunt „un anumit tip de personalitate”, a spus Natalie.

„În unele părți ale lumii, trăim cu toții destul de confortabil. [Așa că] oamenii încearcă să se simtă puțin mai inconfortabil, iar ultra-running-ul este o modalitate foarte bună de a face acest lucru.”

Dincolo de acest sentiment de realizare personală, Natalie a spus că a sperat că Proiectul 1000 va împuternici femeile. Alergarea a adunat aproape 40.000 de dolari americani pentru GRLS, o organizație caritabilă care finanțează proiecte care încurajează mai multe fete și femei să facă sport.

„Indiferent dacă oamenii au donat sau nu, a fost o platformă pentru a transmite un mesaj”, a declarat Natalie. „De asemenea, făcând acest lucru în calitate de femeie mai în vârstă, am vrut cu adevărat să le demonstrez oamenilor că puteți continua să vă provocați [pe voi înșivă]. Suntem limitați doar de propriile noastre convingeri.”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...