G4Media.ro

Ultima vizită a ambasadorului american Logsdon în regiunea transnistreană. Krasnoselski i-a mulțumit…

Captura YouTube

Ultima vizită a ambasadorului american Logsdon în regiunea transnistreană. Krasnoselski i-a mulțumit pentru ajutorul în „interacțiunea cu SUA”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a avut o întrevedere cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc pe 22 mai, la Tiraspol. Aceasta a fost ultima vizită a lui Logsdon în regiunea transnistreană în calitate de ambasador SUA în Moldova, întrucât diplomatul se află la final de mandat, potrivit newsmaker.md

Potrivit serviciului de presă al liderului nerecunoscut din stânga Nistrului, în cadrul întâlnirii, Krasnoselski i-a mulțumit ambasadorului „pentru cooperarea și eforturile depuse în vederea menținerii unui dialog productiv” între Chișinău și Tiraspol. Totodată, Krasnoselski a mulțumit pentru măsurile „întreprinse de ambasadă și, în special, de Kent Logsdon în domeniul interacțiunii dintre Transnistria și Statele Unite”.

La rândul său, potrivit sursei citate, Logsdon ar fi „apreciat foarte mult deschiderea” lui Krasnoselski și „dorința acestuia pentru o comunicare eficientă în vederea menținerii păcii, asigurării securității și bunăstării cetățenilor”.

Serviciul de presă a lui Krasnoselski a publicat și un videoclip din timpul întrevederii. În imaginile video, referindu-se la procesul de negociere privind diferendul transnistrean, Vadim Krasnoselski i-a spus diplomatului american că „cea mai importantă realizare este menținerea păcii”.

În opinia mea, cea mai mare realizare a Moldovei și Transnistriei este menținerea păcii. Avem multe dezacorduri atât în economie, cât și în politică. Acestea au existat și, probabil, vor continua s-o facă. Trebuie să le rezolvăm. Iar fără pace, acest lucru pur și simplu nu se poate realiza. Putem vorbi despre absența unui proces de negociere. Dar războiul este cel mai rău scenariu posibil. De ce insist mereu asupra continuării procesului de negociere? Pentru că lipsa de negociere duce la escaladare, la război. Așadar, oricât de dificil ar fi, mă voi întoarce întotdeauna la acest subiect. Acesta este singurul progres pe care îl văd. Rezolvarea tuturor problemelor ar trebui să aibă loc la masa negocierilor”, a spus acesta.

Krasnoselski și-a exprimat speranța că succesorul lui Kent Logsdon va continua activitatea privind menținerea păcii pe ambele maluri ale Nistrului.

Ambasada SUA la Chișinău nu a oferit, deocamdată, detalii despre vizita lui Logsdon la Tiraspol.

Precizăm că ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, își încheie mandatul. Diplomatul a depus jurământul de intrare în funcție în 2019.

Noul ambasador SUA în Moldova va fi Kelly Adams-Smith.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Americanii sunt singurii care pot mentine o normalitate in zona respectiva. Poate alaturi de China.. Sa zicem si Rusia sa mentina o zona non violenta. Tocmai de aia si au statut fe neutralitate Moldova. O tara care nu deranjeaza pe nimeni.

  2. Întâlnirea cu separatiștii subordonați Rusiei legitimează pe liderii acestora, când ei ar trebui priviți drept teroriști.