G4Media.ro

ULTIMA ORĂ: Primăria Capitalei lansează o nouă invitație către ACCEPT pentru „Bucharest…

Sursa Foto: Inquam Photo/ Autor: Octav Ganea

ULTIMA ORĂ: Primăria Capitalei lansează o nouă invitație către ACCEPT pentru „Bucharest PRIDE” 2021

PMB a lansat, vineri, o nouă invitație la dialog adresată Asociația ACCEPT pentru „desfășurarea în condiții de legalitate” a marșului „Bucharest PRIDE” 2021. Organizarea evenimentului pe Calea Victoriei, pe 14 august, fără acordul Primăriei Capitalei a fost anunțată de Florin Buhuceanu, membru ACCEPT, în cadrul unui protest în fața administrației locale. Acesta a menționat că parada este justificată într-o zi de sâmbătă, întrucât urmează o tradiție a membrilor comunității LGBT de a se reuni într-o astfel de zi. La eveniment vor participa în jur de 500 de oameni, a anunțat Asociația ACCEPT.

Întâlnirea dintre Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București și reprezentanții Asociației ACCEPT ar urma să aibă loc luni, 09 august, ora 14.00.

Comunicatul Primăriei Capitalei

PMB invită Asociația ACCEPT la un nou dialog pentru desfășurarea în condiții de legalitate a marșului „Bucharest PRIDE” 2021

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a invitat reprezentanții Asociației ACCEPT pentru luni, 09 august, ora 14.00, la o nouă rundă de discuții.

Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociației ACCEPT. În locația unde se propune organizarea marșului, evenimentul ”Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților.

Pentru a putea fi respectate prevederile Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, respectiv:
– Art. 15 lit d) ”Primăriile municipale, orășenești sau comunale sunt obligate (…) să întreprindă orice alte măsuri legate de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice; (…)
– Art.16:”Comandanții organelor locale de poliție și jandarmerie sau persoanele desemnate de aceștia au obligația de a asigura protecția participanților și de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfășurarea adunărilor publice declarate, în condiții de deplină ordine”
comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfășurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă aceștia au refuzat aceste variante.

De asemenea, în solicitarea ACCEPT aceștia menționează participarea unui număr în jur de 10.000 de persoane, fapt ce contravine dispozițiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2, care prevăd participarea unui număr de maximum 500 de persoane la astfel de adunări.

Primăria Municipiului București are toată deschiderea pentru a soluționa favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii și condițiile prevăzute de lege.

Referitor la informațiile făcute în spațiul public cu privire la aprobarea de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a solicitării Noua Dreaptă, facem următoarele precizări: solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplinește dispozițiile legale referitoare la numărul maxim de participanți, respectiv 500 și, de asemenea, traseul pe care aceștia îl vor parcurge este Piața Victoriei- Piața Romană-Piața Universității- Piața Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfășoară un alt eveniment, respectiv ”Străzi deschise”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Mucusor, iti uram un calduros doamneajuta.

  2. E deja a treia stire pe care o dati azi cu manifestatia unora care vor neapărat sa se victimizeze. De ce nu dați si stiri mult mai importante pentru oameni. De ce a ajuns benzina la peste 6 lei si va ajunge curând la 7 lei? Sau de ce au sarit toate preturile la toate produsele? Ce face Guvernul pentru asta? Cat despre Nicusor vad ca e preocupat de marsul la unii care au confiscat curcubeul, dar despre șobolanii si țânțarii si tevile sparte si transportul comun care este horror are ceva de spus?

    • La câtă ipocrizie și ură ai în tine, clar la mine în „insectar“ ajungi! >;-)

    • Mi se rupe de benzină ta, saracule, da cu praf de mers pe jos!
      Nu intelegi că libertatea este mai importantă ca stomacul tău.

    • nu exista libertate cata vreme petrolul si gazul romanesti sunt mulse de ocupanti

      chilotaraia nu schimba realitatea ca belemeii au facut din deveselu o tinta nucleara, dupa ce au falsificat acordul, in cursul referendumului „urna mobila pe partie”

    • @chiloțărescu
      Cam câți membri BLM ai văzut tu în Românica hăbăucule? :)))))

    • Leghebetistii neo-marxisti vor neaparat Victoriei sambata pentru ca e foarte important pentru ei ca mesajul lor sa ajunga la copii. De acolo isi aduc ei noi recruti. Vor neaparat sa implanteze in mintea copiilor ideea asta ca daca te dezamageste sexul opus, in loc sa cauti pe altcineva mai compatibil e mai usor sa recurgi la o relatie cu acelasi sex.

  3. Asociatia ACCEPT pe langa militarea pentru drepturile comunitatii LGBT ar trebui sa militeze si pentru respectarea legii.
    Legea nu obliga primaria sa le dea autorizatie unde si cand vor ei. Consider ca cei din primarie au fost mai mult decat deschisi la dialog si ca au oferit solutii alternative acceptabile.

    Organizarea paradei intr-o locatie neautorizata nu face decat sa duca in derizoriu solicitarile Asociatiei. Sper sa inteleaga si ei asta.

    • Ioane, să-ți spun de ce-am pierdut pariul cu Satana pe sufletul tău:
      Pentru că m-a tăiat șturlubaticul cu șeptica de ghindă citând din fi-miu: „fericiți făcătorii de pace!“

      Tu nu ești eligibil pentu rai, îmi pare tare rău pentu tine! Suflet de om ți-am dat, minte de om ți-am dat. Dar degeaba.

    • Ia fii atent aici, bi.vol.
      Art. 16, Constitutia Romaniei: „Toti cetatenii sunt egali in fata legii, fara privilegii si fara discriminari.”
      Adica, pentru unul ca tine cu doi neuroni, dintre care unul fileaza: egali in DREPTURI si OBLIGATII.
      Deci orice persoana gay are dreptul la casatorie, adoptie, etc. la fel ca o persoana herero.
      La fel cum are si OBLIGATIA sa plateasca impozit.
      Din care impozit iti iei tu probabil somajul pentru cinzeaca de la birt. Sau salariul daca behai in biserica. Hai mars!

  4. Succes, Nicusor!

  5. Eu invit organizatia Accept si toti homosexualii sa faca un mars inspre azilul de nebuni.

  6. Degeaba cauta cu luminarea sa se victimizeze, românilor nu le pasa de ciuma curcubeu.

  7. In fata la Spitalul 9 de ce nu fac adunare?

  8. Să ți trag la mhuie by paraziții

  9. Romanii au o modalitate foarte discreta si eficienta de a trata paradele. Nimeni nu-i baga in seama. Se plimba pe strada vre-o 2 km vre-o 300 de papagali, fara public, ca niste penibili…
    Daca se interzicea poate ieșea scandal, asa nimeni nu stie de ei.