G4Media.ro

Parada gay se va ține în București pe Calea Victoriei în 14…

Parada gay se va ține în București pe Calea Victoriei în 14 august, în ciuda alternativelor propuse de Primăria Capitalei de a muta marșul

Cel mai mare eveniment al comunității LGBT, care se ține anual, denumit marşul „Bucharest PRIDE”, se va desfăşura anul acesta sâmbătă, pe 14 august pe Calea Victoriei, au anunțat organizatorii, deși Primăria București a refuzat autorizarea și a propus altă locație sau o altă dată.

Organizarea evenimentului fără acordul Primăriei Capitalei a fost anunțată de Florin Buhuceanu, membru ACCEPT, în cadrul unui protest în fața administrației locale. Acesta a menționat că parada este justificată într-o zi de sâmbătă, întrucât urmează o tradiție a membrilor comunității LGBT de a se reuni într-o astfel de zi. La eveniment vor participa în jur de 500 de oameni, a anunțat Asociația ACCEPT.

 • UPDATE Într-un anunț de ultima oră, PMB a invitat Asociația ACCEPT la un nou dialog pentru desfășurarea în condiții de legalitate a marșului „Bucharest PRIDE” 2021. Citește mai departe…

„Pentru început, Primăria Generală a Capitalei a refuzat traseul invocând dificultăţi în a asigura securitatea participanţilor. Să auzim 16 ani, de la primul PRIDE, acelaşi tip de argumente că Primăria nu poate securiza o cale pietonală, vorbim totuşi de Calea Victoriei, un bulevard ultracentral din Bucureşti care este deja securizat. (…) Marşul ‘Bucharest PRIDE’ se va desfăşura la ora stabilită şi la locul stabilit în ciuda refuzului administrativ al Primăriei”, a afirmat Buhuceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Generale a Capitalei, relatează Agerpres.

Buhuceanu a calificat drept „completamente inacceptabile” alternativele oferite de municipalitate pentru organizarea marşului.

„Suntem mai mult decât o bandă pe un bulevard central al Bucureştiului. Când vorbim de securitatea participanţilor nu putem fi aduşi pe o stradă circulată sub nicio formă. Primăria trebuie să înţeleagă asta după cum trebuie să înţeleagă că nu poate schimba de la o săptămâna la alta locaţia unui eveniment care se organizează de luni de zile. (…) PMB (…) trebuie să respecte legea în acest moment şi să protejeze legal participanţii la marş”, a susţinut Buhuceanu.

Directorul executiv al ACCEPT, Teodora Ion-Rotaru, a afirmat, la rândul său, că Primăria Capitalei nu a furnizat „niciun argument” pentru care nu este posibilă organizarea marşului pe Calea Victoriei.

„Mesajul transmis de PMB prin faptul că nu permite persoanelor LGBT, familiilor lor, prietenilor lor să-şi arate susţinerea pentru drepturi egale este unul discriminatoriu, este un mesaj homofob, este un mesaj care ne trimite în afara Bucureştiului, în afara oraşului la care şi noi avem drept. (…) Noi o să mergem pe Calea Victoriei, aşa cum ne-am propus. Sâmbătă, pe 14 august, la ora 17,00, o să ne adunăm în Piaţa Victoriei şi o să mergem într-un marş pietonal între ora 18,00 şi ora 19,00, până la esplanada cu statui la Universitate”, a declarat ea.

Teodora Ion-Rotaru a spus că nu îşi asumă eventuale sancţiuni din partea PMB. „Ne asumăm lupta cu statul român în instanţele de judecată şi la CEDO”, a adăugat ea.

Potrivit lui Luca Istodor, co-organizator al „Bucharest PRIDE” 2021, Primăria Capitalei a aprobat deja un marş al Asociaţiei Noua Dreaptă.

„Autorităţile au autorizat marşul Noua Dreaptă înainte să-l autorizeze pe al nostru şi autorităţile sunt pregătite să susţină un marş fascist, sunt complice cu el, dar pe noi ne ţin o zi întreagă la Primărie ca, la final, să ne refuze autorizaţia pentru marşul de pe Calea Victoriei. Vor să ne reducă la tăcere, vor să reducă la invizibilitate persoanele trans, persoanele rome, lucrătorii şi lucrătoarele sexuale, persoanele cu dizabilităţi, vor să fim cât mai umili, să stăm cât mai ascunşi şi invizibili”, a susţinut Istodor.

La finalul conferinţei de presă, membrii ACCEPT au protestat în faţa Primăriei Capitalei, scandând „Homofobie la Primărie”, „Refuz, refuz, refuz acest abuz”, „Dreptul la exprimare, călcat în picioare”.

Context

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a anunţat, vineri, că oferă Asociaţiei ACCEPT mai multe opţiuni pentru desfăşurarea marşului „Bucharest PRIDE” şi rămâne deschisă dialogului în speranţa unei poziţii „comune”, după ce traseul propus de organizatori pentru data de 14 august nu a fost acceptat.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei transmis AGERPRES, Comisia, întrunită joi în şedinţă, a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanţii la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfăşura pe Calea Victoriei, acolo unde „în mod tradiţional” are loc proiectul „Străzi deschise”. Membrii de specialitate ai comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de asociaţie va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanţi. Ca urmare, nu ar fi întrunite condiţiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute de Legea 60/1991.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca marşul „Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeaşi locaţie dar într-o altă zi, fie în aceeaşi zi dar într-o altă locaţie, pe Şoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanţi adaptat condiţiilor sanitare actuale şi cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

Organizatorii marşului au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanţi, fapt care, potrivit PMB, contravine Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede o limită superioară de 500 de participanţi la mitinguri şi demonstraţii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

94 comentarii

 1. Ce sarbatoresc oamenii astia?

  • Diminuarea nivelului tau de inteligenta!!!

  • Nu-i nevoie. Pot sta linistiti acasa. Altceva?

  • Vezi ce repede te prinzi, deci, nu stai asa rau!!!

  • Cu tine am terminat de vorbit, nu mai lungi vorba. Elibereaza spatiul, poate imi raspunde cineva si aflu si eu.

  • Plusereii leghebetiști îi sărbătoresc pe cei belemiști. Și invers.

  • Elibereaza spatiul, ca vreau parerea cuiva care participa la mars, sau care il sustine! Tu stiu ce sarbatoresti. Vreau sa aflu ceea ce nu stiu.

  • Multi din cei ce posteaza pe aici se afla in conflict de interese.

  • Dar eu tot nu am inteles ce sarbatoresc?

  • am avut rabdare sa citesc articolul….sefii curcubeilor sunt precursorii USR, de acolo au invatat aia ca promovarea e totul, faci un rahat praf, trebuie lumea sa stie….bai curcubeilor, legea e optionala?….useristii de la voi au invatat, nu faci cum vrem noi, te opui reformei….ma gandeam sa ignor aceste manipulari lgbtiste, dar tocmai am facut piata, rosiile sunt ieftine, sacrific vreo 2 kg

  • Tinca, dragă..
   Nuș’ dacă chiar se poate spune.. „sărbătoresc” – deși, domnii cu pricina, cre’ că se bucură să se vadă între ei ca deh, or fi și dânșii .. îndrăgostiți unu’ de altu’… Ci mai degrabă se „reunesc” – pare că spune articolu’.
   Și asta, probabil o fac ca să-și exprime orientarea de… stai așa, ca să nu smintim cumva .. de sex .. (sau de gen?) – diferită, a domniilor lor – de a noastră, a ăstorlalți – care, la dânșii e orientată unu’ către ălălaltu’ – comparativ, de pildă cu orientarea Tincii către Dorel – și a lu’ Dorel, catre Tinca.
   Acu’ – sigur, ai înțeles!..
   Seară făină – si cu orientare dreaptă!

  • ( @Dorel – asta, bineînțeles, mergând doar de la premiza, că Tinca este o „ea”.. lol )

  • Din punctul meu de vedere nu este necesar sa-si exprime orientarea diferita in public. Eu am citit „De Profundis”, de Oscar Wilde si am inteles care-i treaba in mare. Cred ca este accesibila gratuit pentru toata lumea, pe internet. In fine, treaba lor, eu nu ma mai bag, am inteles ca acum tot mai au de luptat pentru drepturile lor, gen mosteniri, pe mine subiectul incepe sa ma depaseasca…. Le urez succes si distractie placuta la mars, ca sa zic asa …

   Multumesc, seara faina!

  • Era ceva de ras si nu m-am prins eu?

  • Nu e nimic de ras.

  • Noapte buna.

  • Ce se întâmplă la evenimentul ăsta? Ce se sărbătorește?

 2. De drepturile orfanilor nu va ocupati?

  • Daca iti pasa asa mult de orfani de ce nu te implici tu in a organiza un mars, un ONG ceva? Sunt sigur ca multi ar arata sustinerea fata de o asemenea initiativa. Probabil mai multi care participa la pride te-ar sustine decat de la Noua Dreapta, BOR, CpF…

  • Ideea este ca nu se ocupa nimeni de ei, este adevarat, sau fals? Este corect si drept sa te ocupi de alte minoritati si nu si de orfani? Este corect si drept sa ameninti o tara cu eliminarea din UE ca nu respecta drepturile acestor minoritati si orfanii sa ramana ai nimanui? Si atunci? Ce facem? Cu ce ne ocupam noi de fapt? De cine? Tot de cei care au, dar vor mai mult. Este asa, sau nu? Vor sa-si schimbe sexul de exemplu, luam cazul asta …

  • Apoi vine marea comunitate europeana sa lupte pentru drepturi egale si vor sa aiba si ei copii si ghici din randul caror copii ii adopta? Din randul orfanilor. Deci de ce nu se ocupa si de ei?

 3. Asta din cauza cetățenilor care acceptă și halesc orice din partea oricui. Dacă băieții care fac pârț cu resturi știau că lumea le sparge capul cu parul pe stradă stăteau pe blat. Dar dacă știu că pot face orice, vor face orice. Doar trebuie să întindă coarda cât de mult posibil.

 4. In Bucuresti nu exista legi?

 5. Bucharest pride ? Adica voi sunteti mandria bucurestilor ??? Faceti ce faceti si le dati dreptate alora de zic ca aveti grave probleme la cutiuta !

 6. Felicitari Patriarhului Daniel! Poate ar fi bine sa mai mearga oamenii si pe la procesiunea Sfintului Ioan cel Nou!

  • Sau pe la seminarul ala de popi din Moldova unde 2 preoti violau elevii baieti. Despre asta nu ne spuneti nimic stimabila doamna pretins pioasa?

 7. antivaccinisti iesiti si voi ca tot pentru libertate militati!

 8. Tropăie leghebeteii pluseriște pe acolo? Clona lui Barbu, Erbicidu, Muoicoana, Nume, Eugenia, v, V, vv, VV și roți aplaudacii pluseriști.

 9. Personal, chiar nu-mi pasa ce face fiecare la el in casa. Dar provocarea asta…cu ignorarea legilor tarii (poate cineva ar trebui sa-i actioneze in justitie pe „organizatori”)…. orcum, este pentru prima oara cand imi pare rau ca nu locuiesc pe Calea Victoriei…s-au ieftinit rosiile in piata, si sunt coapte rau…contribuiam si eu la…pata de culoare a „curcubeului” lor.

  • Cică „fericiți cei săraci cu duhul…”
   Hm! cred că la faza asta a cam exagerat Isus. ori era fumat?…
   Neapărat trebuie să am o discuție cu fi-mi-o. Și cu mică-sa, că cu ea seamănă!

  • @Adriana. Este ce mai nefericită idee. Asta se și urmărește, ca lumea sa reacționeze și ei să apară în ipostaza de victime. Pentru că dacă nu par victime, nu sunt speciali. Deci singura atitudine deșteaptă este totala nepăsare.

  • N-am fost niciodată ȋmpotriva acestei comunităţi, ȋnsă, prin tupeul declaraţiilor acestui Buhuceanu, au reuşit să se facă detestaţi de populaţie. Sincer, ȋmi doresc şi mi se pare normal să existe o ultimă propunere a autorităţilor, ȋn opoziţie şi confruntare cu organizatorii marşului. Ar fi un caz de deplin dezacord al majorităţii populaţiei, faţă de o minoritate arogantă ce se situează ȋn afara legii.

 10. Când ii dai nas lui Ivan(ka) se suie pe divan.

  Vedeți, acum consideră că li se cuvine să incalce legea.

  Pt că ei vor doar pe bulevard, pe centru,la loc privilegiat.
  Adică mai ,,egali” decât restul.
  PS Nu il agreez pe Nicușor Dan dar unde e lege ce caută tocmeala?

  Simplu.
  Scandal. Victimizare. Publicitate gratuita.

 11. No domnu’ Nicu Șordan, amu-i bine dacă te-ai proțăpit pe picioarele din spate?
  Ce faini îs românii, mereu au ei de făcut ceva scandal din orice fleac , nu se pot înțelege ca oamenii. De aia râde Europa și toată lumea, ba chiar și tot raiul de ei, că-s niște mahalagii!
  :)))))

 12. Deci va fi vorba de un eveniment neautorizat. Sa vedem reacția jandarmeriei și a politiei.

  • Într-o țară civilizată, poliția și jandarmii protejează oamenii, nu-i bate.

  • Cuvintele România și „o țară civilizată” în aceeași propoziție sunt la fel de hilare ca „sunt puțin gravidă, nu de tot, doar puțin”:)))))

   Buei Doamne, 1-0 pentru mine la faza asta! :)))))

   Mulțam fain la toți hauriștii, creștinopații și intoleranții că nu știu ce m-aș face fără voi! Vă pup și vă aștept cât de repede la un grătar cu garnitură de smoală!

  • @Dumnezeu

   De asemenea, intr-o tara civilizata cetățenii respecta legea nu o incalca și bat joc de ea asa cum fac acești oameni cu asociația lor.

   Nu au autorizație? Ok. Accepta una din variantele propuse de primărie sau anulează parada. Ce fac ei acum se numește sfidare a legii și sper sa fie amendați pentru asta.

  • Mă Ioane,
   poate bătrânul te crede, că-i naiv și ramolit, dar amândoi știm că tu speri să le rupă oasele jândarii, nu te fandosi! >;-)

  • @Satana:

   Nu nu. Eu nu doresc sa rupă nimănui oasele. Vreau doar sa se respecte legea. Ei vor respect? Ok. E normal sa vrea și sa primească. Dar sa respecte și ei la rândul lor legea.

  • Mă Ioane, dar onor primăria de ce nu respectă legea? De ce le-a interzis marșul pe pietonală?
   Deci „cine a început primul”? :)))))
   Nicu Șordan devine din ce în ce mai interesant ca viitor client al serviciilor mele! :)))))

  • @Satana: am citit argumentația primăriei. Nu am identificat niciun element care sa justifice crizele făcute de aceasta asociație și participanții la acesta parada.

   Primăria a oferit alternative dar se pare ca pentru a provoca scandal, aceste alternative au fost refuzate. În plus Primăria nu este obligata prin lege sa acorde autorizatie pentru pentru nicio adunare publica în locul solicitat de organizatori. Poate acorda sau poate refuza pe motiv întemeiat. Ceea ce s-a întâmplat și acum. În relație cu legea argumentul „cine a început primul” nu este valid.

   Mai departe dacă aceasta parada va fi ținută în acel loc va fi în afara legii. Sa speram ca organizatorii și participanții își vor asuma aceste fapte și nu vor striga „discriminare”.

  • Mă Ioane, zău?
   Tu de bună intenție și bună credință ai auzit? Te faci că plouă, dar e clar ca lumina zilei că onor primăria i-a tras o copită lui ACCEPT, în mod gratuit și fără nici o miză, doar pentru că poate.

   Cea făcut primăria nu e omenie, e altceva ce merge bine cu niște pucioasă.

  • @Dumnezeu

   Eu inteleg asa: o asociatie a cerut autorizatie pentru o parada intr-o anumita data/locatie.
   Primaria, conform legii, a analizat solicitarea si a formulat un raspuns.

   Asociatia – a luat in bataie de joc decizia primariei si pentru a sfida autoritatea a hotarat sa incalce cu buna stiinta legea – organizarea paradei intr-o locatie neautorizata.

   Aici nu e vorba de bune intentii si buna credinta. Este vorba de o insitutie a statului si de o autorizatie care in momentul de fata asociata nu o are pentru desfasurarea paradei in locatia respectiva. Simplu si nimic mai mult.

  • Ioane am două vești pentru tine una bună și una rea.
   Vestea bună e că dumnezeu a pierdut pariul cu mine.
   Vestea proastă e că pariul a fost pe sufletul tău.

   Ne vedem.

 13. Este un eveniment sub cupola UE, patronat de Usr plus, cu binecuvantarea presedentiei si a guvernului, deci, jandarmeria si politia va asigura protectia petrecaretilor/ vb lu barbu, leghebetistilor

  • Nu „si” , sau politia!!!

  • zi să mori tu?!? >;-)

  • Piti, tu esti ma???!!! Nu mai ies bani din poker si te dai pe forumuri!!

  • Cine mm te-a mintit ca e patronat de USR ?

  • băi geo,
   nu mai zi cu mm că de câte ori zice unul porcăria asta tăt tăt tăt se agită mușterii în cazane de se umple de smoală pe jos și arată ca dracu’ iadul din cauza ta! nu vrei să-ți trimit factura de la curățenie!

   (este una din cele mai infecte și mai AUTODEGRADANTĂ injurii pe care o poate profera cineva. rușine!)

  • Ai numai varza calita invechita in cap, in loc de creier.

 14. Sa NU iesiti cu copiii la plimbare in 14 august!Sau iesiti si le explcati ca atunci cand vor creste pot avea si aceasta optiune si iaca ,gata facuta si educatia sexuala!

 15. Gaozarii pedofili nu respecta autoritatea statului? Pentru rupții la rozeta nu se aplica legea?

  • Alt taliban aici. Frate, uite o propunere pt tine: du-te si te inscrie in ISIS. Aia iti dau o arma si apoi ai ocazia sa impusti tot ce urasti tu in prostia ta de molusca.

 16. Interveni se scrie cu un singur „i” …… , iar locatie inseamna ctr.de inchiriere, iar nu loc, asa cum este gresit folosit.

 17. Adaugam si probleme cu legea la problemele mintale pe care voiau sa le afiseze. Fiind anuntata intentia de manifestare fara autorizatie ar trebui ca fortele legii sa fie pregatite sa restabileasca ordinea.

  • Pride….
   I’ m so pride that I wipe mi ass with the law…
   Deci vreti nu vreti gay aveti pe Calea Victoriei!!!
   Bravos primare,jandarmi, politie locala, opinie publica care este!!!

  • Unde este libertatea de exprimare? unde este libertatea de a fi fara vaccin, numai limite in tara asta!
   Eu vreau sa ma vad cu prietenii mei antivaccinisti, Cioby1, Barbu GH, Petre, …,Mirela la parada!

 18. As participa, desi nu am orientare sexuala blamata de mapamond, dar nu vreau sa fiu unu din primii care incep sa umple paturile la ati.

 19. Nicio zi /Fără știri LGBT!

 20. În mod necesar voi fi prezent la spectacol.

 21. Cu cat comunitatea face mai mult zgomot cu atat creste ura fata de ea. Nu e bine deloc. Pacat ca nu intelegeti ca tara asta, ca toate tarile ortodoxe , accepta mult mai greu diversitatea asa cum o definesc cei de la Bruxelles. Scandalurile astea cu ecou intr-o bula cat o minge de tenis bagatelizeaza si duc in derizoriu tot efortul progresist al Bruxellesului. Romania e altfel din fericire sau nefericire, depinde de ce parte a sexului te afli.

 22. Macar va fi ceva de bun gust, daca tot o fac?

  • da, ca in fiecare an segmentul isteric al acestei minoritati ne va oferi cel mai inalt nivel de cultura sau de inovatie artistica. va fi bun pentru toate gusturile si mai ales pentru toate varstele.

 23. Iarasi curcubei si pene infipte n basanau! Lasati ne bay in pace!

 24. Frunza verde si un os
  Nicusor e-un ticalos
  Sa ia Multa Uniune Europeana cu traditia lui. Votul meu nu-l mai vede

 25. primaria trebuie sa stabileasca traseul Nu trebuie demonstrantii ( oricare ar fi ) sa-si impuna mofturile

 26. Un moment frumos, trecător, mare atenție la plecarea către casă, sper să nu fiți linșați

 27. Anu asta il au invitat special pe George Simion. Acesta va fi dus in brate, ca o adevarata diva travestita ce este

 28. Comentariile vor arata toleranta,dragostea,incluziunea LGBT pentru LGBT.Pentru restul, stim ce fel de toleranta,dragoste,si incluziune practica.
  Justificarea e ca „pai si aia fac la fel”.Sigur,pai evident ca nu sunteti diferiti.

 29. De dragul „traditiei” paradei accept impartasita de 500 de oameni stricam o spiritul unei sarbatori de sfinte intr-o tara crestina.
  Daca vroiau sa sarbatoreasca puteau si dupa 15 intr-o discoteca, parc etc.

 30. Să vină jandarmii să mă ia la pulane!!!

 31. Am trecut pe langa protestul lor de la primarie si erau niste homosexuali acolo pe care mai usor ii saream decat ii ocoleam :))) Daca asa vor sa-si faca astia imagine, cu grasanoii si grasanoaiele, lupta e pierduta :)))

 32. Ar fi bine ca primaria sa le aprobe manifestarea pe Calea Victoriei. Eu acolo locuiesc si am niste oua cam vechi in frigider. Punem mana de la mana (este unul mai sus cu tomate ieftine) si facem culorile curcubeului. Asa vom progresa USR PLUS LGBT+….

 33. Suntem TOTI dusi rau cu capul. De la politicieni, la cetateni. SARACIA, viata amara, lipsurile de tot felul nu va ingrijoreaza, refuzati sa traiti o viata normala, nu faceti nimic decat CIRC copiat de la strainii care ne desconsidera . Nu avem decat circ si prostie. Lipsa locurilor de munca, lipsa apei calde ca sa fim sanatosi, a hranei fara chimicale, a preturilor care explodeaza , a mizeriei in care suntem obligativsi acceptam sa traim nu au importanta? PENTRU ADTEA AR TREBUI POVERY PARADE. ACASA sa faca ce vor adtia, dar sa ne scuteasca de un spectacol stradal grotesc si copiat, ca deh, asa-i normal si uman. Drepturi…

 34. Sa bage Jandarmeria! Ce arogante facea Buhuceanu sau cum il cheama pe dezaxatul ala, CICA NOI ORICUM MARSALUIM… Ei nu au voie acum cu mai mult de 500 de persoane!!!

 35. Si brusc clonele USR PLUS au disparut. Bravo, baieti! Injurati biserica si romanii, orice. VIITORUL POLITICII ROMANESTI! Sper ca domnul Tapalaga il observa.

 36. G4 Media, inca nu v-ati civilizat dupa 30 de ani. Nu e o parada gay, e un mars de protest, la care participa in pricipal elevi de liceu si studenti. Cred ca nici jumatate din participanti nu sunt LGBT, restul sunt aliati ai comunitatii, rude, parinti cu copii, etc. Asta in ciuda faptului ca toti obsedatii sexual au impresia ca e o parada a exhibitionistilor.

 37. Vor venii decepticonii pe pamant din cauza acestei parade!

 38. Asa o sa fie