G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Calendarul de Evaluare Națională 2020 a fost publicat în Monitorul…

ULTIMA ORĂ Calendarul de Evaluare Națională 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial: Examenele se desfășoară în perioada 15 – 18 iunie. Care sunt noutățile

Calendarul oficial al examenelor de Evaluare Națională 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial, cu semnătura ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz. Elevii care acum intră în clasa a VIII-a vor susține examenele de Evaluare Națională în perioada 15 – 18 iunie 2020. Calendarul final al probelor din acest an respectă datele discutate în ședința Comisiei de Dialog Social a Ministerului și publicate în exclusivitate de Edupedu.ro.

Ministerul Educației schimbă anul acesta diferența dintre nota de la contestații și nota inițială pornind de la care lucrarea unui elev intră în a treia corectare și notare: instituția a scăzut la 1 punct (de la 1,5 puncte cât era până acum) diferența dintre cele două note, diferență care trimite lucrarea în evaluarea finală.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației va menține nota 5 ca limită pentru admiterea la liceu în 2020. Învățământul profesional ar urma astfel să devină obligatoriu pentru elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta și nu obțin media de admitere 5, necesară intrării la liceu. Intenția Ministerului condus interimar de Breaz, după al patrulea mandat plin al Ecaterinei Andronescu, a fost publicată în premieră de Edupedu.ro, dar face subiectul unui alt ordin, și anume Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021. La această admitere participă elevii care susțin Evaluarea Națională în 2020, după regulile publicate acum în Monitor.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.