G4Media.ro

UEFA sancționează nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii și…

sursa foto: Facebook/ Inter

UEFA sancționează nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii și care l-au numit ”o eroare”

UEFA a anunţat vineri sancţiuni împotriva celor nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur, transmite France Football.

Aceste cluburi au recunoscut că proiectul Super Ligii a fost o „eroare”, informează un comunicat al UEFA.

Cele nouă cluburi „vor dona în total 15 milioane de euro, pentru a fi folosite în beneficiul copiilor, al tinerilor şi al fotbalului din comunităţile locale din Europa, inclusiv din Regatul Unit”. De asemenea, celor nouă cluburi le vor fi reţinute 5% din veniturile pe care le vor obţine la următoarea lor participare în cupele europene.

Cluburile vor fi amendate cu 100 de milioane de euro în cazul participării la un turneu neautorizat şi cu 50 de milioane de euro pentru orice altă încălcare a angajamentelor lor, a indicat UEFA.

În cazul celor trei cluburi care nu au renunţat până acum la Super Ligă (FC Barcelona, Juventus şi Real Madrid), UEFA a anunţat că îţi rezervă dreptul „să ia orice măsură pe care o va considera adecvată”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Inter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Era frumos dacă donau banii unor școli, sunt deja suficienți analfabeți care dau cu piciorul în minge în era digitalizării, IoT și Inteligenței Artificiale

  2. asa bre uefa, cum sa indrazneasca cineva sa faca altceva, ca doar aveti drept entelectual pe besica… da-ti-le sa ii doara, sa nu mai faca nimeni, sa ramanem noi fara spart seminte?

  3. UEFA toarna gaz pe foc. Prin astfel de sanctiuni ii va face sabreintre in SuperLiga cand vor vedea ca aceasta chiar se materializeaza.