G4Media.ro

UE va antrena până la 15.000 de soldați ucraineni – Spiegel

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

UE va antrena până la 15.000 de soldați ucraineni – Spiegel

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să găzduiască cât mai curând posibil antrenamente pentru până la 15.000 de soldați ucraineni, a relatat luni revista germană Spiegel, citată de Reuters.

Potrivit planului, ale cărui detalii finale vor fi negociate la Bruxelles săptămâna viitoare, Polonia va primi fonduri UE pentru a înființa un sediu pentru acest program, în timp ce unele părți vor fi gestionate în alte state UE, a adăugat Spiegel, citând surse UE.

Germania intenționează să ofere instruire trupelor într-un centru de simulare a luptei, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, instruiți în această țară, a precizat revista.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat în august că Berlinul va antrena soldați ucraineni, în timp ce Danemarca a declarat că va sprijini un proiect de pregătire condus de Marea Britanie pentru 130 de soldați.

Ministerul german al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii cu privire la raportul Spiegel.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Ăștia sigur vor ataca România.

  2. 15k ucrainieni = 150k rusi.

  3. Ce sa faca ma ? Pai ei nu sunt in stare sa-i adune pe ai lor, si-i antreneaza pe ukrainieni ? UE devine din ce in ce mai stupida.

  4. Sper ca nu ii antreneaza ai nostri cum sa pice cu elicopterele, cum sa foe calcato de tanc prin poligon, sau cum sa neutralizeze o mina cu nava-deminor.