G4Media.ro

UE se arată îngrijorată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia…

Sursa foto: Kremlin.ru

UE se arată îngrijorată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor dure impuse de Occident

Uniunea Europeană este preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale dure împotriva Moscovei, transmite dpa, citată de Agerpres.ro.

Aprofundarea relaţiilor economice între Turcia şi Rusia este ”o cauză de mare preocupare”, a arătat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, într-o scrisoare către Parlamentul European, a relatat duminică grupul media german Funke.

Un alt motiv de preocupare îl constituie politica Turciei de ”a nu se alătura măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei”, se mai spune în scrisoare.

Conform aceleiaşi relatări, Borrell a subliniat că UE şi Turcia se află într-o uniune vamală, care garantează libera circulaţie a bunurilor, inclusiv a produselor cu dublă utilizare, civilă şi militară.

Este important ca Turcia să nu ofere Rusiei nicio variantă de ocolire a sancţiunilor, a prevenit Borrell.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că duminică va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asta’i epic!!!! Ue ar trebui sa se uite in propria’i ograda. Ungaria ,Austria, Germania, Italia, Franta….adica U e ul , joaca cazacioc!!!
    Turcia isi vede interesul!! Turcia este o mare putere Nato si regionala. Turcia nu este o colonie, g4!!!

  2. TURCIA NU ESTE MEMBRU CE SI NU ARE NICI O OBLIGATIE URMARINDU-SI INTERESELE,

  3. Cam tarziu si-a dat seama UE de jocul turcilor. De atata timp turcaletii fac numai mizerii.