G4Media.ro

UE promite un ajutor militar de 500 milioane euro pentru Ucraina /…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

UE promite un ajutor militar de 500 milioane euro pentru Ucraina / Embargoul asupra petrolului rusesc este aproape de finalizare

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a promis un sprijin militar suplimentar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, potrivit Sky News.

De asemenea, el a declarat că este încrezător că în zilele următoare se poate ajunge la un acord privind un embargo asupra petrolului rusesc.

Borrell a precizat că sprijinul militar european este destinat armelor grele, cum ar fi tancuri și artilerie, și va ridica ajutorul Uniunii Europene la aproximativ 2 miliarde de euro.

„(Va fi) mai multă presiune asupra Rusiei cu sancțiuni economice și continuarea izolării internaționale a Rusiei și combaterea dezinformării”, a afirmat acesta

În ceea ce privește posibilul embargou petrolier, a Borrell declarat:

„Sunt sigur că vom ajunge la un acord. Avem nevoie de el și îl vom avea. Trebuie să scăpăm de dependența de petrol din partea Rusiei.

Dacă nu există un acord la nivelul ambasadorilor, atunci luni, miniștrii, atunci când se vor reuni, vor trebui să dea un impuls politic”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. UE si SUA au pompat deja in Ucraina peste 50 miliarde euro

    doar nu credeti ca armele alea sunt gratuite? NU, cineva le plateste, cetatenii UE si SUA!
    niste firme care produc armament fac multi bani in timpul asta. E fericire mare

    • Da, le plătesc cetățenii UE și SUA, dar în acest timp, soldații din armata Ucrainei luptă cu eroism (nu este un cuvânt gratuit) împotriva rușilor. Luptă și pentru tine, și pentru mine, pentru toți care doresc să trăiască în liniște. Vreau să te întreb ceva: soldații ucraineni luptă pentru Ungaria și Orban Victor? Pentru că oricum Ungaria nu le dă nici-un sprijin (dar Ungaria este membru NATO și UE…)