G4Media.ro

UE oferă Moldovei 9 milioane de euro pentru întărirea sistemului de apărare…

Foto: Militari moldoveni în timpul unui exercițiu militar. Sursa/Ministerul Apărării Republicii Moldova

UE oferă Moldovei 9 milioane de euro pentru întărirea sistemului de apărare antiaeriană

Armata Națională își va întări capacitățile de apărare antiaeriană datorită unui nou pachet de sprijin nerambursabil, al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, în valoare de 9 milioane de euro, primit în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF), potrivit Ministerului Apărării, potrivit ZdG.md.

Ministerul Apărării declară că acest nou pachet este „parte a unei cooperării mai largi cu UE în domeniul apărării și vine în contextul solicitării Republicii Moldova, având la bază evaluarea riscurilor și amenințărilor în contextul războiului din Ucraina și al efectelor acestora asupra securității naționale”.

Noul sprijin presupune achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană care urmează să fie contractate, achiziționate și livrate potrivit unui grafic agreat cu UE. Livrarea echipamentelor către Armata Națională va fi precedată de un acord între UE și Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura conformitatea cu cerințele și condițiile Instrumentului European pentru Pace, se arată în comunicat.

Totodată, Ministerul Apărării declară că începând cu 2021, sprijinul UE permite țării noastre să îmbunătățească semnificativ eficiența operațională a Armatei Naționale în conformitate cu standardele UE și cele de interoperabilitate. Instituția de apărare își va spori și moderniza capacitățile de protejare a infrastructurii critice civile, precum și a populației în situații de criză și urgențe.

Sursa: ZIARUL DE GARDĂ

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează