G4Media.ro

UE cere un Tratat Internațional pentru prevenirea pandemiilor după ce OMS și-a…

UE cere un Tratat Internațional pentru prevenirea pandemiilor după ce OMS și-a ratat misiunea

Președintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut duminică liderilor celor mai puternice 20 de țări din lume, reuniți în G20, să înceapă negocierile pentru semnarea unui Tratat Internațional pentru prevenirea pandemiilor, potrivit unui comunicat al instituției.

”Un Tratat Internațional ar putea ajuta la prevenirea unor pandemii viitoare și ar contribui la un răspuns mai rapid și mai coordonat. Ar trebui negociat cu toate statele, cu agențiile ONU și în particular cu Organizația Mondială a Sănătății. OMS trebuie să rămâna piatra de temelie al coordonării globale în situații de urgență sanitară, iar un Tratat Internațional ar însemna un efort complementar”, a spus Charles Michel.

Atât SUA, cât și unele state europene au fost extrem de nemulțumite de răspunsul OMS la pandemia de coronavirus, mai cu seamă la debutul pandemiei, când organizația a eșuat lamentabil în misiunea de avertizare asupra periculozitării virusului originar din China.

Liderii ţărilor G20 s-au angajat să depună ”toate eforturile” pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19 în lume şi pentru a susţine ţările sărace ale căror economii au fost afectate de criza sanitară, se arată în declaraţia finală a unui summit organizat sâmbătă şi duminică de Arabia Saudită prin videoconferinţă, potrivit Agerpres.

În contextul în care ţările cele mai bogate îşi planifică programe de vaccinare, SUA intenţionând să lanseze o astfel de campanie la începutul lunii decembrie, experţii au avertizat că ţările în curs de dezvoltare întâmpină obstacole care ar putea priva numeroase persoane de prima protecţie contra SARS-CoV-2. Foto: Charles Michel (Consiliul European)

 • Citește și:

Cum trage China sforile la OMS. Etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost membru al Partidului Comunist Etiopian, un pion al Beijingului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. OMS nu si-a ratat misiunea, China este foarte bine, are crestere economica, exista studii care arata ca pandemia a pornit din Italia.

  • Pare o dezinformare. Virusul ori e din WIV Wuhan ori din unul din laboratoatele militare din america.

  • China plateste pentru publicitate si dezinformare. De cind comunistii spun tot cu sinceritate ce se intimpla la ei? A da stiu, e si capitalism acolo. E pe naiba, capitalism acolo inseamna doar firmele occidentale din care China are cota parte ca sa stie ce se intimpla acolo. Restul e comunism imputit.

 2. OMS este infectata cu virusul China.

 3. Un tratat nu valoreaza nimic daca nu e respectat. Si acum dupa normele OMS pe care China nu le-a respectat, China poate fi trasa la raspundere penala pentru ca nu a anuntat epidemia si a lasat-o sa se transforme in pandemie. Fara raspundere penala nu exista cu adevarat raspundere.

 4. Recomand ca membrii oms sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  – sa provina din Eritreea, Mauritania, Ciad, sau Republica Centrafricana;
  CENTRAFRICANA;
  – sa isi petreaca timpul liber in drumetii in natura, in padurile din desertul Gobi, China;
  – sa aiba studii la universitatea din Zanzibar;
  – sa fie membrii ai unei factiuni marxiste, eventual o gherila.
  Stai un pic, acum ei chiar indeplinesc conditiile.

 5. Ba…stati asa…cand Trump a zis ca nu mai finanteaza OMS toata lumea buna liberala i-a sărit în cap.
  Acu UE vrea ceva separat de OMS….OMG!

 6. Nemții spun că U E este o iluzie speculată de anarhiști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.