G4Media.ro

UE a eliminat Emiratele Arabe și Insulele Marshall de pe lista jurisdicțiilor…

UE a eliminat Emiratele Arabe și Insulele Marshall de pe lista jurisdicțiilor fiscale necooperante/ Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia și Elveția îndeplinesc angajamentele

Consiliul Uniunii Europene a convenit să elimine Emiratele Arabe Unite (EAU) și Insulele Marshall de pe lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, se arată într-un comunicat al Consiliului. Potrivit sursei citate, Consiliul a constatat, de asemenea, că Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia și Elveția își respectă toate angajamentele în materie de cooperare fiscală.

”Atât EAU, cât și Insulele Marshall au adoptat reformele necesare pentru a-și pune în aplicare angajamentele asumate de a îmbunătăți, până la sfârșitul anului 2018, cadrul de politici fiscale prin introducerea de cerințe legate de substanța economică. (…) Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia și Elveția au pus în aplicare, înainte de termen, toate reformele necesare pentru a se conforma principiilor de bună guvernanță fiscală ale UE. Aceste țări vor fi eliminate din anexa II a concluziilor”, se mai arată în comunicat.

Context

Lista UE contribuie la eforturile în curs vizând prevenirea evitării obligațiilor fiscale și promovarea principiilor bunei guvernanțe, precum transparența fiscală, echitatea fiscală sau standardele internaționale de combatere a erodării bazei impozabile și transferului profiturilor.

Lista a fost întocmită în decembrie 2017 și figurează în anexa I la concluziile adoptate de Consiliu. Concluziile mai conțin o a doua anexă, care include jurisdicțiile care și-au asumat suficiente angajamente de a-și reforma politicile fiscale și ale căror reforme sunt monitorizate de Grupul de lucru pentru codul de conduită (impozitarea întreprinderilor) al Consiliului.

Nouă jurisdicții rămân pe lista jurisdicțiilor necooperante: Samoa Americană, Belize, Fiji, Guam, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine Americane și Vanuatu.

Consiliul va continua să revizuiască și să actualizeze lista în 2019, solicitând în același timp un proces mai stabil începând din 2020 (două actualizări pe an).

Recent, în cel de-al doilea exerciţiu din toate timpurile de partajare a datelor, ca parte a unui tratat global de schimb automat de informaţii (AEOI), Elveţia a împărtăşit informaţii despre conturile financiare cu 63 de ţări partenere, transmite swissinfo.ch, citată de Rador.

Luni, autoritatea fiscală federală elveţiană a dezvăluit că a furnizat detalii despre aproximativ 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini, către ţările de origine ale acestora.

În schimb, a primit informaţii despre detalii bancare pentru aproximativ 2,4 milioane de conturi deţinute de cetăţeni elveţieni în 75 de ţări partenere.

Cel mai mare schimb de date (în ambele direcţii) a fost cu Germania, la fel ca în 2018.

Citește integral

Schimb masiv de date sensibile. Elveţia a trimis către 63 de țări detalii despre 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.