G4Media.ro

Schimb masiv de date sensibile. Elveţia a trimis către 63 de țări…

Foto: Pexels.com

Schimb masiv de date sensibile. Elveţia a trimis către 63 de țări detalii despre 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini

În cel de-al doilea exerciţiu din toate timpurile de partajare a datelor, ca parte a unui tratat global de schimb automat de informaţii (AEOI), Elveţia a împărtăşit informaţii despre conturile financiare cu 63 de ţări partenere, transmite swissinfo.ch, citată de Rador.

Luni, autoritatea fiscală federală elveţiană a dezvăluit că a furnizat detalii despre aproximativ 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini, către ţările de origine ale acestora.

În schimb, a primit informaţii despre detalii bancare pentru aproximativ 2,4 milioane de conturi deţinute de cetăţeni elveţieni în 75 de ţări partenere.

Cel mai mare schimb de date (în ambele direcţii) a fost cu Germania, la fel ca în 2018.

Acordul de schimb automat a devenit efectiv în 2017 şi primul schimb de date a avut loc în anul următor. De data aceasta, Elveţia a primit date financiare din 75 de ţări, dar a oferit în reciprocitate doar pentru 63.

Acest lucru se datorează faptului că 12 nu au îndeplinit nici cerinţele de securitate, nici de confidenţialitate a datelor (Belize, Bulgaria, Costa Rica, Curaçao, Montserrat, România, Saint Vincent şi Grenadine, Cipru) sau au ales să nu primească date elveţiene (Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Insulele Turks şi Caicos).

În urmă cu un an, Elveţia a început să transmită în aproximativ 30 de ţări date despre conturile bancare deţinute de străini în băncile elveţiene.

Sursa: swissinfo.ch/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia/ Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. ma miram si fost si noi beneficiari de date despre conturi in Elvetia detinute de niste baieti de la noi.
    Daca am fi primit acele date va dati seama cati din tara tremurau ca se afla cati bani au transferat in Elvetia din joburi umile de bugetari?

  2. La naiba, mi-au descoperit miliardele din Elvetia.

    Dar nu-i problema, fug la Londra ca Puiu si scap.

  3. Nush cine considera că e sensibil ce? Păi pt mine nu e sensibil nimic. Si pun pariu că încă alte câteva milioane de români nu consideră nimic sensibil. Poate doar câțiva bugetari să tremure nițel dar la ce legi avem precis o să ne arate degetul mijlociu, ne dă două flegme și își vor face vacanța liniștiți…..tot în Elveția.