G4Media.ro

UE a adăugat pe lista neagră șapte miniștri din noul Guvern al…

Syrian Prime Minister Hussein Arnous in Damascus, Syria on 2 October 2018 [LOUAI BESHARA/AFP/Getty Images

UE a adăugat pe lista neagră șapte miniștri din noul Guvern al Siriei. Prim-ministrul Hussein Arnous figurează pe această listă încă din 2014

Uniunea Europeană a adăugat, vineri, pe lista neagră şapte miniştri din noul guvern al Siriei, format în august. Persoanele din listă sunt sancţionate pentru „responsabilitatea lor” în represiunea sângeroasă de care se face vinovat regimul lui Bashar al-Assad – relatează AFP.

Prim-ministrul Hussein Arnous figurează pe această listă din 2014. Din guvernul său fac parte trei femei şi este al cincilea format în Siria de la începutul conflictului intern, în 2011.

Europenii au adăugat pe lista lor neagră numele miniştrilor finanţelor, justiţiei, comerţului, transporturilor, culturii, educaţiei şi resurselor hidraulice. Toţi au interdicţie de intrare în UE şi bunurile lor pe teritoriul comunitar sunt îngheţate.

Pe lista neagră a UE se află acum 280 de persoane şi 70 de entităţi.

UE a impus în 2011 „un embargou petrolier, restricţii care afectează anumite investiţii, o îngheţare a bunurilor deţinute de banca centrală siriană în UE şi restricţii care lovesc exporturile de echipamente şi de tehnologii susceptibile să fie utilizate în scopuri de represiune internă, precum şi echipamente şi tehnologii destinate să supravegheze sau să intercepteze comunicaţii pe internet sau comunicaţiile telefonice”.

Sancţiunile UE sunt în vigoare din 1 decembrie 2011 şi fac obiectul unei reexaminări anuale, relatează Agerpres.

 

Sursa Foto:Getty Images/Hussein Arnous

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...